(Scroll for English)

Disse nydelige sjokoladebarene har quinoa som hovedingrediens, og blir derfor sunnere og mer proteinrike enn gjennomsnittet. Puffet quinoa kan minne om puffet ris i konsistens, så om du liker de klassiske sjokoladebollene med puffet ris kommer du til å elske disse! Bruk nøtter og tørket frukt du liker best; pistasjenøtter gir for eksempel fin farge i tillegg til å smake godt, og bruk gjerne rosiner, tørkede aprikoser i biter eller lignende istedenfor tranebær.

Du trenger:
(Inspirasjonen til oppskriften fant jeg i «The Yoga Kitchen», som jeg kjøpte her.)
- 1 1/4 dl kokosolje
- 1 1/4 dl lønnesirup
- 50 g kakaopulver (100% kakao)
- en klype salt
- 90 g puffet quinoa (fåes i enkelte helsekostbutikker, jeg kjøpte den her. Alternativt kan du bruke f.eks. puffet havre eller puffet ris)
- en håndfull hakkede mandler (eller andre nøtter du liker)
- en håndfull tørkede tranebær
Ha kokosolje og lønnesirup i en kjele og smelt sammen på lav varme.
Visp inn kakaopulver og salt. (Sikt gjerne kakaoen for å unngå klumper.)
Tilsett puffet quinoa og rør den godt inn i kakaoblandingen. Hell alt over i en brødform dekket med bakepapir, og press det ned med baksiden av en skje til du har et jevnt lag. Dryss over hakkede nøtter og tørkede tranebær og press forsiktig ned.
Sett formen i kjøleskapet til massen har stivnet, det tar et par timer, men la den gjerne stå over natten.
Skjær opp i passende biter. Pakk evt. bitene inn i hvert sitt stykke med bakepapir, så er det lettvint å ta en bit når behovet melder seg. 🙂
Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke, eller i fryseren i et par måneder.
Enjoy!
TIPS: Tåler du ikke nøtter? Bare utelat nøttene i toppingen. Oppskriften er forøvrig glutenfri. 🙂
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English:
You’ll need:
(Recipe inspired by «The Yoga Kitchen», which I bought here.)
- 125 ml coconut oil
- 125 ml maple syrup
- 50 g pure unsweetened cocoa powder
- pinch salt
- 90 g puffed quinoa
- handful chopped almonds (or other nuts you like)
- handful dried cranberries (or use raisins)
Put the coconut oil and maple syrup in a pan and gently melt over a low heat.
Whisk in the cocoa powder and salt.
Add the puffed quinoa and mix until everything is thoroughly combined.
Pour into a lined loaf tin and press mixture with the back of a spoon to an even layer. Sprinkle with the chopped nuts and cranberries and gently press down into the surface.
Chill until set. A couple of hours will probably do, or chill overnight.
Cut into squares, bars or slices. Wrap each slab into a piece of baking paper if you like.
Store in the fridge for up to a week, or freeze for up to 2 months.
Enjoy!
-Maria