Proteinrik sjokoladedessert

(Scroll for English)

Søtsuget innhenter meg regelmessig, uansett årstid eller temperatur. Hadde jeg vært immun mot kalorier og sukker, hadde jeg definitivt hatt dessert etter hvert eneste måltid… Men inntil det skjer, kan det være kjekt å ha noen alternativer på lur. Denne sjokoladekremen er laget med cottage cheese og kakaopulver som base, så er det bare å smake seg fram til en sjokoladekrem du liker. Jeg synes det er godt med en skje peanøttsmør i, og som søtning bruker jeg som regel fibersirup eller agave. Når det er sagt, så kan man selvsagt bruke sukrin, lønnesirup, honning, melis, vanlig sukker eller det du måtte foretrekke.

Proteinrik sjokoladekrem

(Gir ca. 4-6 nokså rikelige porsjoner)

  • 500 g cottage cheese (2 bokser à 250 g)
  • 4 ss kakaopulver
  • Søtning etter smak (f.eks. fibersirup, agavesirup, lønnesirup, vaniljesukker, sukrin, stevia, honning, melis…)
  • 1-2 ss peanøttsmør (valgfritt)
  • Ristede nøtter og friske bær, til servering (jeg bruker hasselnøtter og bringebær)

Ha cottage cheese, kakao, valgte søtning og evt. peanøttsmør i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør maskinen til du har en jevn krem. Dersom du synes den er litt for tyktflytende kan du justere konsistensen med litt melk eller avkjølt kaffe.

Smak og tilpass eventuelt sødmen med mer av valgte søtning.

Fordel sjokoladekremen i dessertskåler eller glass, og pynt med nøtter og bringebær.

That’s it!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

Protein rich chocolate dessert

(Approx. 4-6 servings)

  • 500 g cottage cheese
  • 4 tbsp pure 100% cocoa powder
  • Sweetener, to taste (such as agave, maple syrup, vanilla sugar, stevia, honey, powdered sugar…whatever you prefer)
  • 1-2 tbsp peanut butter (optional)
  • Toasted nuts and fresh berries, to serve (I use hazelnuts and raspberries)

Put the cottage cheese, cocoa powder, sweetener of your choice and peanut butter, if using, into a food processor or blender. Whizz until smooth.

Taste and adjust sweetness. Adjust consistency with a little milk or cold coffee, if needed.

Divide between bowls and garnish with nuts and berries.

That’s it!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *