(Scroll for English)

Sommeren har ikke akkurat festet grepet enda, det er bare å smøre seg med tålmodighet ser det ut til. Og her jeg sitter, med regndråper på vindusruta foran meg, har jeg mer lyst på supper og gryter enn sommersalater…
Denne gulrotsuppa har en mild, eksotisk smak fra kokos og koriander, og en fløyelsmyk konsistens. Kombinasjonen av smaker, konsistens og sprøstekte baconbiter på toppen, gjør suppa perfekt på dager som denne. 🙂

Du trenger:
(Ca. 3 porsjoner)
- 1 liten skvett olivenolje
- 1/2 stor løk, hakket
- 1 purreløk, vasket og skåret i skiver (kun den hvite/lysegrønne delen)
- 1 potet, skrellet og skåret i biter
- 1/2 kilo gulrot, skrellet og skåret i biter
- 6 dl kokende varm kyllingkraft eller grønnsakskraft (eller nok til at grønnsakene i kasserollen såvidt dekkes)
- 1 boks (400 g) kokosmelk (spar litt til garnityr, om du vil)
- sprøstekt bacon, til servering
- frisk koriander (eller persille), hakket
Ha olje i en kasserolle, sett på medium varme.
Ha i løk og purreløk, og la dette stekes litt forsiktig i 5 minutter.
Rør inn potet- og gulrotbiter.
Tøm over kraften og kok opp.
La grønnsakene småkoke på lav/medium varme til de er møre, tiden avhenger av størrelsen på gulrøttene, men ca. 15 minutter burde holde.
Ha alt over i en blender (eller bruk en stavmixer), og kjør maskinen til alt er most og suppen er “fløyelsmyk”.
Tøm alt tilbake i kasserollen, tilsett kokosmelken og kok opp igjen.
Smak til med salt og pepper.
Ha over i boller/skåler og ringle evt. over litt kokosmelk. Topp med sprøstekt bacon og hakkede urter.
Servér gjerne med litt toast eller godt brød ved siden av.

English:
Coconut carrot soup (approx. 3 servings)
- small splash olive oil
- 1/2 large onion, peeled and chopped
- 1 leek, washed and sliced (white/pale green part only)
- 1 potato, peeled and roughly chopped
- 500 g carrots, peeled and roughly chopped
- 600 ml boiling hot chicken or vegetable stock (or enough to just cover the vegetables in the pan)
- 1 can(400 g) coconut milk (save some for garlish, if you like)
- small pieces of cooked, crispy bacon, to serve
- fresh coriander (or parsley), chopped, to serve
Pour the oil into a saucepan and place on medium heat.
Add the onion and leek, cook gently for 5 minutes.
Stir in the chopped potato and carrots.
Pour in the stock and bring to the boil.
Cover pan with a lid and turn down the heat to medium/low. Gently simmer until the vegetables are tender, time depending on their size. Approx. 15 minutes should do it.
Transfer to a blender and whizz until silky smooth.
Pour back into the pan, add the coconut milk and bring to the boil again.
Season to taste.
Ladle into bowls and drizzle with the reserved coconut milk. Sprinkle with coriander and the crispy bacon.
Serve with some toast or bread on the side, if you like.
Enjoy!