(Scroll for English.)

Bruschetta kan være så mangt, og trenger ikke å handle om tomater og basilikum… Denne herligheten består av hvitløksduftende surdeigbrød toppet med fersk mozzarella, appelsin og tynne strimler squash og fennikel. Sleng på aromatiske mynteblader og god olivenolje, så er vi der! Perfekt som en liten lunsj eller kveldsrett, men når det er sagt så passer den «anytime».

Du trenger:
(2 porsjoner)
- 1/2 squash
- 1/2 liten fenikkel
- 1 appelsin
- liten bunt mynte
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 skiver godt brød (helst surdeigsbrød)
- 1 hvitløksfedd
- 1 ball (125 g) mozzarella
Skjær squash og fenikkel i tynne strimler ved hjelp av en grønnsaksskreller. Skrell appelsinen og skjær den i skiver, og ha så alt over i en bolle eller skål. Plukk myntebladene av stilkene og ha dem over i bollen med det andre. Ringle over olivenoljen, krydre med salt og pepper og bland alt forsiktig sammen.
Rist brødskivene; enten på en grill/grillpanne eller i en brødrister. Del hvitløksfeddet i to og gni snittflaten over de ristede brødskivene.
Del mozzarellaballen i to, og legg en halvdel på hver skive. «Brett» den gjerne litt utover slik at den blir litt flatere.
Fordel grønnsaksblandingen på toppen av osten. Ringle evt. litt ekstra olivenolje på toppen.
Nyt!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

You’ll need:
(2 portions)
- 1/2 courgette
- 1/2 small fennel bulb
- 1 orange
- small bunch mint
- 2 tbsp olive oil
- salt and pepper
- 2 sliced good bread (preferably sourdough)
- 1 garlic clove
- 1 ball (125 g) mozzarella
Using a vegetable peeler, shave the courgette and fennel into thin strips. Peel and slice the orange, and put the veg and orange into a bowl. Pick the mint leaves and add to the bowl. Drizzle over the olive oil, season and gently toss to combine.
Toast the bread slices using a griddle pan or a toaster. Cut the garlic clove in half and rub the bread with the cut side of the garlic.
Tear the mozzarella in half and place one half onto each slice of bread.
Pile the courgette/fennel/orange salad on top. Drizzle with some extra olive oil, if you like.
Enjoy!
I found the inspiration for this dish from Miss Sophie Dahl.