
Ikke lenge igjen nå til de norske jordbærene blir tilgjengelige! Sesongen for verdens beste jordbær er kort, så det er ikke rart at vi tyr til importerte varianter når ventetiden virker lang. Dersom man gir de litt mindre smakfulle bærene litt hjelp ved å marinere dem i litt sitronsaft eller balsamico, får de en smaksboost, akkurat som om de «vekkes til liv»!
Uansett, denne jordbærsirupen lager du kjapt og enkelt uansett årstid, og den smakert helt herlig til iskrem, desserter, pannekaker, eller som topping på havregrøt og müsli/granola. Den er også helt a-m-a-z-i-n-g i drinker, og hvis du vil servere en helt ubeskrivelig god sommerdrink eller apértif: ha en spiseskje i bunnen av sjampagneglasset før du heller på sprudlevannet… Oh. My. God. Eller lag barnas «sjampagne» til noe ekstra ved å blande denne med sitronbrus eller limonade.. mmmmm!
Uansett bruk, finn fram:

Hjemmelaget jordbærsirup
Du trenger:
(Gir ca. 5 dl)
- 400 g jordbær, ferske eller frosne
- 200 g sukker
- Saft fra ½ liten sitron (kan utelates om du bruker jordbær i sesong)
- ½ dl vann*
*Bruker du frosne bær, som ofte er mer vannholdige, trenger du ikke å tilsette vannet. Ønsker du en ekstra tykk sirup, kan det også utelates.

Skyll og rens jordbærene og ha dem i en kjele eller kasserolle.

Tilsett sukker, sitronsaft og ev. vann.

Kok opp og la blandingen koke videre på middels varme i omtrent 10-15 minutter. Rør med jevne mellomrom. Kjøkkenet vil begynne lukte helt herlig av søte jordbær…

Hell alt over i en blender.

Kjør blenderen til du har en jevn og fin sirup. Alternativt kan du bruke en stavmikser.

Tøm jordbærsirupen gjennom en sil hvis du ønsker sirupen fri for frø, og ha den så over i en ren mugge eller flaske.
Oppbevares kjølig. Jordbærsirupen holder seg godt tildekket i kjøleskapet i minst et par uker.
Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.
