(Scroll for English)

Med skolebarn i hus blir påsken lang… De har jo allerede hatt fri i flere dager før helligdagene starter, så da er det greit å finne på noe når man har anledning. I går klarte jeg å miste en av bakgrunnsplatene mine (de jeg bruker som bakgrunner og underlag ved fotoshoots) på foten, og etter en natt med smerter tenker jeg det er best å holde seg i ro. 🙁 Matfotografering er visst risikosport – tror jeg får gå til innkjøp av vernesko.
Anyway, guttene ville lage cookies, og det hørtes i grunn ganske godt ut, så med veiledning fra mor ble det cookies med marshmallows og sjokoladeegg. De ble kjempegode, og anbefales på det varmeste!
Oppskriften kommer her:
Du trenger:
(Ca. 20 cookies)
- 100 g mykt smør
- 50 g brunt sukker
- 40 g vanlig sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- 1 egg
- 30 g bakekakao
- 75 g havremel (eller bruk sammalt hvete)
- 75 g hvetemel
- 1/2 ts natron
- 2 store håndfuller minimarshmallows (eller skjær opp vanlige i mindre biter)
- Ca. 100 g sjokolade-egg (eller bruk hakket sjokolade)
Forvarm ovnen til 180C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Miks smør og begge typer sukker til blandingen er lys og luftig. Tilsett vanilje og egg, og miks godt.
Tilsett kakao, havremel, hvetemel og natron og bland til alt det tørre er godt blandet inn.
Rør inn marshmallows og sjokolade(egg). Spar gjerne noen av eggene til å legge på toppen av kjeksene før steking.
Fordel røren i klatter på de to stekebrettene ved hjelp av to spiseskjeer eller en iskremskje. Husk å ha litt avstand mellom hver.
Stekes i ca. 12 minutter og avkjøles på rist.
Happy baking!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

You’ll need:
(Approx. 20 cookies)
- 100 g soft butter
- 50 g brown sugar (soft light)
- 40 g regular sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1 egg
- 30 g cocoa powder
- 75 g oat flour (or use wholewheat flour, or oats)
- 75 g plain flour
- 1/2 tsp bicarbonate of soda
- 2 large handfuls mini marshmallows
- About 100 g mini or micro chocolate eggs (or use chopped chocolate)
Preheat oven to 180C and line two baking trays with baking paper.
Mix the butter and sugars until fluffy. Add the vanilla and egg, and mix well.
Add the cocoa powder, flours and bicarb and mix until combined.
Stir in the marshmallows and chocolate eggs. Save some eggs for the top.
Using two tablespoons or an ice cream scoop, make small mounds of dough and place on the lined trays. Remember to keep them well spaced apart.
Bake for about 12 minutes. Transfer to a wire rack to cool.