Forfriskende appelsinsorbet

Påsken lurer rundt hjørnet, og snart begynner mange å planlegge familiesammenkomster og herlige lammemiddager. Kvikk Lunsj og appelsiner skal hamstres inn, og for mange er jo Påske ensbetydende med sjokolade…

Hvis du vil lage en litt lettere dessert, kan jeg virkelig anbefale denne enkle og friske appelsinsorbeten. Den smaker bare helt ubeskrivelig godt, og den er helt PERFEKT etter en kraftig påskelammemiddag! Bonusen er at du kan lage den på forhånd, allerede i dag, faktisk, og ha den klar i fryseren. Appelsiner og sukker er alt du trenger!

Du trenger:

(Ca. 4-5 porsjoner)

  • 5 dl ferskpresset appelsinsaft
  • 150 g sukker

Ha appelsinsaft og sukker i en kjele, og varm opp til sukkeret er smeltet. Avkjøles helt.

Hell blandingen over i en ismaskin, og følg bruksanvisningen som hører til maskinen din. (Har du ikke ismaskin? Hell bare alt oppi en plastboks med lokk og sett den i fryseren. Når appelsinsaften er helt frossen, kan du skrape den opp med en gaffel og ha «slushen» over i dessertskåler. Da heter det «granita» og ikke «sorbet», og det er også utrolig forfriskende og godt!)

Ha massen over i en plastboks med lokk, og sett den i fryseren fram til servering.

Lag kuler av sorbeten med en iskremskje og ha over i dessertskåler. Serveres gjerne med litt finrevet appelsinskall til pynt, og gjerne litt hakket sjokolade og et mynteblad, om du har.

Tips: Hvis du vil gi appelsinsorbeten en litt mer særpreget smak – ha en stjerneanis oppi kjelen når saften skal varmes opp, men ta den ut før du heller alt over i ismaskinen. Alternativt kan du ha i et par hele nellikspikre eller en vaniljestang.

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *