Saftig sjokoladeformkake

1

Noen ganger er det bare sjokolade som står i hodet på en, og enkelte av de gangene må man bare gi etter… Sjokoladeformkake er enkelt og nokså kjapt å lage, spesielt hvis man lager flere små istedet for én stor – da kortes steketiden betydelig ned. Denne formkaken er god som den er, og tilfredsstiller akutt sjokoladenød, men pimp den gjerne opp ved å toppe en skive eller to med pisket krem (eller crème fraîche) og ferske bær eller litt syltetøy… mmmmm!

6

Du trenger:

  • 200 g smør, romtemperert/mykt
  • 200 g lyst brunt sukker (vanlig hvitt sukker går også bra)
  • 3 egg
  • 50 g kakaopulver (bakekakao)
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss espresso (eller annen sterk kaffe), avkjølt
  • 2 ss melk

Sett ovnen på 180C og ta fram formen(e). Jeg brukte tre små formkakeformer her, men du kan like gjerne bruke en vanlig brødform (ca 1 liter). Smør formen(e) med smør.

Ha smør og sukker i en miksebolle og miks til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og miks godt mellom hvert egg. Skrap ned innsiden av bollen med en slikkepott underveis, slik at alt blir godt blandet.

Sikt kakaopulver, hvetemel og bakepulver over bollen, og miks bare akkurat nok til at det blandes inn. Tilsett espresso/kaffe og melk og miks noen sekunder til.

Ha røren over i formen(e) og sett på midterste rille i den forvarmede ovnen. Dersom du lager små formkaker, trenger de ca. 25 minutters steketid. Lager du én stor formkake, trenger den ca. 45-50 minutter. Sjekk underveis med en kakepinne – sitter det røre på pinnen når du tar den ut, må kaken stekes litt lenger.

Avkjøles en halvtimes tid i formen før du snur den ut og avkjøles videre på en rist.

Serveres som den er, eller med en klatt krem eller crème fraîche og litt syltetøy eller friske bær.

Eller har du heller lyst på sitronformkake…? Da finner du verdens beste oppskrift på sitronformkake HER. 🙂

3

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

5

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *