Havrekjeks med 3 ingredienser

15_Havrekjeks

«Mange i klassen får kjeks og sånt i matboksen, det er urettferdig!», utbrøt minstemann for en tid tilbake. «Mange» kan ha vært hans egen gradering av sannheten, men jeg har skjønt at enkelte har Oreos og tilsvarende sammen med brødskivene. Det får bli opp til hver enkelt å bestemme hva poden skal ha til lunsj, men for min egen del vet jeg at hadde så vært tilfelle her, hadde kjeksene blitt spist, mens brødskivene hadde blitt liggende igjen.

Disse havrekjeksene ble en god mellomløsning – guttungen synes at de er kule og at de smaker godt, og i tillegg gir de god og mer langvarig energi enn kjeks som i hovedsak er basert på fett og sukker. En vinn-vinn-situasjon, rett og slett!

9_Havrekjeks

Havrekjeks med 3 ingredienser

(Ca. 10-12 kjeks)

Du trenger:

  • 2 middels store bananer (ca. 170 g skrellet vekt)
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • Selvvalgt smaksetter

Forslag til smaksettere (valgfritt):

  • Rosiner
  • Tørkede tranebær
  • Tørket aprikos i biter
  • Hakkede nøtter
  • Kokos
  • malt kanel
  • vaniljeekstrakt eller vaniljestang
  • Frø, f.eks. linfrø eller solsikkefrø

Sett ovnen på 180°C og dekk et stekebrett med bakepapir.

Skrell bananene og legg dem i en bolle eller stor skål.

Mos bananene med en gaffel. Ha i havregryn og rør godt.

Tilsett eventuelt valgt smaksetter og bland det inn i røren.

Ha røren nedi pepperkakeformer som ligger på stekebrettet. Press røren ned i formen, og så kan formen løftes av. Gjenta til all røren er brukt. Alternativt legger du spiseskjestore klatter på brettet som du trykker litt flatere med fingrene.

(forts. under bildet)

10_Havrekjeks

Stek havrekjeksene på midterste rille i 15-20 minutter. Tiden avhenger av størrelsen og tykkelsen på kjeksene.

Avkjøles på rist.

Enkelt, eller hva!?

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

11_Havrekjeks

4 kommentarer

  1. Hvor lenge er disse holdbare?

    1. Marias Salt og Søtt

      Beklager sent svar, Marian! De holder seg godt i en ukes tid. Oppbevares helst kjølig. 🙂

      Hilsen Maria

  2. Linn-Julie Strømsnes

    Hei Maria! 🙂
    Tenkte å prøve disse, men hvilken ‘årsklasse’ ca er de beregnet for?

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Linn-Julie! Tenker du på alder på barna? Mine var 7 og 9 da jeg laget dem første gang, men både yngre og eldre barn elsker dem. Det gjør forsåvidt mannen min og jeg også… 😉
      Lykke til!

      Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *