
Disse energibarene er kjappe å røre sammen og supre å ha liggende til matbokser og turer. De smaker også kjempegodt sammen med en kopp kaffe eller te om du trenger en liten «pick-me-up» i løpet av dagen. Ungene mine elsker dem, så de blir definitivt med i sekken når vi etter hvert kommer oss ut en tur på ski. 🙂
Pakk gjerne hver enkelt bar inn i et stykke matpapir – da kan du fylle opp en plastpose eller boks og alltid ha litt energipåfyll for hånden. Oppbevares gjerne i fryseren; de tiner på noen få minutter!

Du trenger:
- 150 g grovhakkede nøtter og/eller frø (her bruker jeg mandler, cashewnøtter, valnøtter og solsikkefrø)
- 100 g store havregryn
- 50 g smør
- 100 g brunt sukker
- 3 ss lys sirup
Dekk en brødførm (ca. 10×22 cm) med bakepapir.
Ha nøtter/frø og havregryn over i en bolle og bland godt.
Ha smør, brunt sukker og sirup i en kjele og sett den på middels varme. La ingrediensene smelte sammen mens du rører, og la dem koke i et par minutter. Hell alt over i bollen sammen med nøtter/frø og havregryn, og bland godt.
Ha blandingen over i formen og press den godt ned til et jevnt lag. Avkjøles helt.
Ta den stivnede blandingen ut av formen og skjær opp i avlange stenger. Pakk gjerne hver av stengene inn i et stykke matpapir, så er det enkelt å ta med noen på tur eller i matboksen.
Oppbevar barene kjølig, eventuelt i fryseren.
Det finnes flere oppskrifter på energibarer og granolabars her på bloggen, se for eksempel disse:
Crunchy energibarer med mørk sjokolade
Granolabars med mørk og hvit sjokoladetopp
Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.
