
Alle elsker en god sjokolademuffin, og de fleste av oss hadde nok spist ganske mange flere dersom de var sunne. Enig?
Her kommer oppskriften på sjokolademuffins du kan spise med mye bedre samvittighet – istedet for smør og olje brukes eplemos og avokado, og i tillegg brukes sammalt mel for å tilføye litt mer fiber.
Hvis du tror at barna kommer til å «avsløre» avokadoen – vent med å servere muffinsene til de er kalde, da skal det nemlig godt gjøres å lukte eller smake at muffinsene er «sunne». Du kan også vurdere å tilsette litt vaniljepulver, -frø eller –ekstrakt for å gjøre smaken enda mer lik klassiske sjokolademuffins.

Sjokolademuffins med avokado
(Circa 8-10 muffins)
- 1 ¼ dl eplemos
- 50 g brunt sukker (ev. samme mengde honning eller kokossukker)
- 1 moden avokado, i biter
- 3 egg
- 50 g bakekakao
- ¼ ts salt
- 70 g fint sammalt hvetemel
- 1 ts bakepulver
Forvarm ovnen til 180°C. Sett 8-10 muffinsformer utover et stekebrett, eller i et muffinsbrett om du har.
Ha eplemos, brunt sukker og avokado i en food processor. Kjør maskinen til blandingen er jevn. Tilsett eggene, og kjør maskinen noen sekunder til, eller til eggene er godt blandet inn.
Hell alt over i en bakebolle. Sikt over kakao, salt, mel og bakepulver. Rør inn det tørre med en slikkepott eller en skje.
Fordel blandingen mellom formene, de skal bli ca. ¾ fulle.
Stek muffinsene i ca. 25 minutter. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en kakepinne eller tannpirker inn i midten av en muffin; sitter det våt røre på pinnen når du tar den ut igjen, trenger de noen minutter til.
Variasjonsforslag: man kan tilsette en håndfull mørk sjokolade i biter, hakkede nøtter eller friske bær, for eksempel blåbær eller bringebær.
Tips: Disse kan fryses – da har du alltid en sunn sjokolademuffins for hånden!
Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Hei. Kan man her bytte eplemost med en annen ingrediens?
Heisann,
Det er epleMOS, altså kokte, moste epler, ikke eplemost, som i drikken/juicen. 🙂 Det er eplemosen som erstatter smør i denne oppskriften, så regner med at man kan evt. bytte med dette, men det har jeg ikke prøvd selv. 🙂
Hilsen Maria