
Peanøttsmør har aldri vært langt oppe på lista over mine «guilty pleasures», men etter å ha laget det selv fikk jeg en helt annen oppfatning… På en skive ristet brød, toppet med banan og ferske jordbær… My, oh my… Du burde absolutt prøve det. Også er det den perfekte snack – eplebiter med peanøttsmør… utrolig at ingen har fortalt meg før hvor godt det er!
Det eneste du trenger er peanøtter og en kjøkkenmaskin, så det er bare å sette i gang.


Du trenger:
(Gir et mellomstort glass)
- 350 g ristede salte peanøtter
Ha peanøttene i en blender eller food processor.

Kjør maskinen på høy fart i et halvt til ett minutt, eller til peanøttene er grovhakket.

Ønsker du grovt peanøttsmør, tar du ut ca. en fjerdedel av de hakkede nøttene nå og setter dem til side så lenge.
Ønsker du et «smooth» peanøttsmør dropper du bare dette steget.

Kjør maskinen 1-2 minutter til, og du vil se at peanøttmassen begynner å skille ut olje og klumpe seg litt sammen.

Kjør maskinen i 1-2 minutter til, fortsatt på høy fart, til peanøttmassen gradvis går over til å få smørbar konsistens. Skrap peanøttmassen ned fra sidene med en slikkepott underveis.

For å få et jevnt og blankt peanøttsmør, kjører du maskinen i ytterligere 1-2 minutter.


Dersom du tok til side litt av de hakkede nøttene, tilsett disse nå og rør dem inn i peanøttsmøret for å gi det en «crunchy» konsistens.


Ha peanøttsmøret over i et rent glass med lokk. Oppbevares kjølig.
Tips: Du kan bruke usaltede peanøtter og dermed regulere saltinnholdet i peanøttsmøret selv.
Smaksvariasjoner: Tilsett litt honning for å gi peanøttsmøret en litt mer søtlig smak, eller hvorfor ikke lage en «peanøtt-nutella» – bare tilsett litt kakaopulver og melis mot slutten av tiden i blenderen.

Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.
