Thai-salat med grapefrukt, reker og peanøtter

3

Brødskivematpakka må nok vike når jeg har mulighet til å spise noe annet til lunsj. Denne herlige salaten er full av gode smaker, og i tillegg er den næringsrik og stappet med sårt etterlengtede C-vitaminer. (Når 75% av familien er forkjøla, er det best å fylle opp lagrene…) Etter min mening er dette kroneksemplet på hvordan en salat skal være: masse smak, en god miks av søtt og salt, og minst én komponent som gir «crunch».

Ideen til kombinasjonene her fikk jeg i det siste Jamie Magazine, og hvis du også vil lage den trenger du ca. 10-15 minutter og følgende ingredienser:

4

Du trenger:

(2 personer)

  • Saft fra 2 lime
  • 2 ss lyst brunt sukker eller palmesukker (eller bruk vanlig sukker)
  • 2 ss fiskesaus (kjøpes på flaske i dagligvarebutikken)
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 – 1 rød eller grønn chili, finhakket
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 60 g peanøtter
  • 1-2 grapefrukt (helst den rødrosa typen)
  • 1/2 agurk
  • frisk koriander
  • frisk mynte (valgfritt)
  • 80 g kokte reker (godt avrent dersom de lå i lake)

Lag dressingen først: Ha limesaft i en liten bolle sammen med sukker, og rør litt slik at sukkeret løses opp. Tilsett fiskesaus, hvitløk og chili og bland godt. Sett til side så lenge.

Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Ha i sjalottløken og stek til den har fått farge og begynner å bli litt sprø. Ha den over på en liten tallerken så lenge. Ha peanøttene i pannen og rist dem til de får litt farge.

Skrell grapefrukten og skjær den i skiver på tvers. (Alternativt kan du skjære ut segmentene slik jeg gjorde; dette kan du se bedre beskrevet her.)

Fordel grapefruktbitene på to tallerkener, eller ev. på et serveringsfat. Kutt opp agurken og ha den sammen med grapefrukt. Plukk bladene av urtene og ha også dem på tallerknene. Topp med reker. stekt sjalottløk og ristede peanøtter, og ringle over dressingen. Nyt!

TIPS: Trenger du flere ideer til skikkelig gode salater? Da anbefaler jeg deg å ta en titt HER.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *