Aubergin-sandwich med hjemmelaget «majones»

11

Man trenger ikke å være glutenallergiker for å se etter nye måter å lage en sandwich eller en matpakke på, det kan jeg bekrefte! Jeg tåler både hvetemel og andre glutenholdige matvarer, men jeg prøver også å få i meg de berømte «5-om-dagen»…

Ideen til denne himmelske sandwichen fikk jeg fra en av Anette Harbech Olesens bøker, du finner den her. (Nettsiden hennes er også spekket med herlige, sunne oppskrifter – du finner den her.) Det er Anettes bøker jeg alltid går tilbake til når jeg vil spise mer grønnsaker, men likevel vil spise godt. 🙂 Sandwichen er nemlig satt sammen av aubergineskiver, som blir møre og smakfulle etter litt varmebehandling. Aubergine har lavt kaloriinnhold, og inneholder masse fiber som gjør magen godt.

14

Du trenger:

(2 sandwicher)

 • 1 middels stor aubergin
 • Babyspinat eller annen salat
 • 2 skiver røkt laks
 • 1 avokado, i skiver
 • Vanlig majones eller alternativ «majones»

Hjemmelaget, alternativ «majones»

 • 50 g cashewnøtter
 • saften av 1/2 sitron
 • 1 hvitløksfedd (valgfritt)
 • 1 gul paprika, skåret i små biter
 • 1-2 ss god olivenolje
 • 1/2 ss eplesidereddik
 • 1 ts honning (valgfritt)
 • salt og pepper

Jeg anbefaler virkelig å prøve denne alternative varianten av «majones» – da kan du bre utover et rikelig lag uten å få dårlig samvittighet! Bare husk at den må lages/forberedes litt tid i forveien. Legg cashewnøttene i bløt i noen timer eller natten over. (Bare ha dem i en bolle og hell over kaldt vann fra springen.) Hell så vannet av nøttene og ha dem i en blender eller food processor sammen med resterende ingredienser. Kjør maskinen til du har en jevn «majones», og smak til  med ev. mer salt og pepper. Ha over på et rent glass med lokk dersom du ikke skal bruke alt med en gang. Oppbevares kaldt.

Aubergine-sandwichene:

Skjær auberginen på langs i ca. 1 cm tykke skiver. Du skulle ha fire stk. noenlunde like store skiver. Pensle dem med litt olivenolje og stek dem i en stekepanne i noen minutter på hver side, eller legg dem på et stekebrett og stek i ca. 20-25 minutter på 160C. Avkjøl.

Bre majones over to av aubergineskivene og legg på salat, røkelaks og avokado. Legg de to siste aubergineskivene på toppen, slik at du har to «sandwicher».

Pakk dem gjerne inn og ta med som matpakke – men da anbefaler jeg at du drypper litt sitron- eller limesaft på avokadoskivene, slik at de ikke oksiderer og blir brune så raskt.

Enjoy!

Tips: «Majonesen» holder seg godt i kjøleskapet i minst en uke. Ha den i et rent og tett glass med lokk. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

12

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *