Grønn omelett med laks og avokado

1

Tipper det er flere enn meg som kjente litt på magefølelsen etter julen, bokstavelig talt. Da føles det herlig å oppdage nye retter som både smaker godt, og som gir god næring og holder deg mett lenge. Denne omeletten er ypperlig til frokost eller lunsj, eller som en slags middag de dagene man kanskje ikke rekker å lage «skikkelig» middagsmat.

Bytt ut urter og «fyll» etter hva du har i hus, men her hadde vi en del røkelaks igjen etter julefrokostene, og det ble perfekt kombo med egg, spinat og avokado.

Du trenger:

(Per porsjon)

  • 25 g babyspinat
  • friske urter etter smak, f.eks. en liten håndfull bladpersille, eller en blanding av bladpersille, basilikum og gressløk)
  • 3 ss melk
  • 2 egg
  • 1 ts solsikke- eller olivenolje
  • salt og pepper
  • 1/2 avokado, i skiver
  • et par skiver røkelaks eller litt fetaost
  • 1-2 ss pinjekjerner

Ha spinat, urter og melk i en blender eller food processor. Kjør maskinen til alt er veldig finhakket. Jeg anbefaler å skrape ned sidene med en slikkepott underveis, slik at alt kommer med. Tilsett eggene og kjør bare til disse er godt blandet inn.

Varm opp oljen i en liten stekepanne (ca. 20 cm i diameter). Hell blandingen over i pannen og vipp litt på den slik at hele bunnen dekkes i et tynt lag. Salte og pepre. Stek omeletten på middels/høy varme i 2 minutter, eller til undersiden såvidt begynner å få litt farge. Fordel avokado, laks eller ost og pinjekjerner over omeletten, og brett den en gang. Stek videre i ca. 1-2 minutter til.

Serveres mens den fortsatt er varm, eller avkjøl helt og ta med i matboksen til jobb eller skole.

Ideen fikk jeg fra Donal Skehans bok Eat. Live. Go.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *