Ostemuffins med grønnsaker – og GIVE-AWAY!

Ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille_1

Januar er her, og mange av dere tenker kanskje at dere skal spise litt sunnere den neste tiden… Da passer det bra å dele en litt mindre sukkerholdig oppskrift fra Hakkebakkeskogens Bakebok, boka som jeg hart utviklet oppskriftene og tatt matbildene til. Du husker vel “Grønnsaksspisersangen”, hvor dyrene synger: “Men den som spiser gulrøtter, knekkebrød og peppernøtter, tyttebær og bjørnebær og kålrot og persille…”? Med disse strofene i hodet, ble oppskriften på ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille til. 🙂

I dag deler jeg også ut tre eksemplarer av Hakkebakkeskogens Bakebok! Den 25. desember var det premiere for den splitter nye animasjonsfilmen om Thorbjørn Egners univers, og jeg og ungene koste oss virkelig på kino. Du kan se traileren HER. Bakeboka har denne filmen som en rød tråd gjennom alle oppskriftene, og etter tilbakemeldingene å dømme, er det en bok som mange har hatt glede av siden den ble utgitt i fjor høst!

Vil du vinne et eksemplar av boken? Jeg lodder ut tre bøker blant alle som legger igjen en kommentar på give-away-posten på Marias salt og søtts facebookside – du finner den HER. Lykke til!

Forside_final

Du trenger:

(10-12 stk.)

  • 100 g gulrot, revet
  • 75 g kålrot, revet
  • 225 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • ½ ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 120 g revet ost
  • 2 ss hakket persille
  • 2 dl melk
  • ¾ dl matolje, gjerne raps eller solsikke
  • 1 stort egg

Sett stekeovnen på 200°C. Gjør klar et muffinsbrett med 10-12 papirformer. Legg de revne grønnsakene i en sil og klem ut så mye av vannet som mulig.

Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Rør inn de revne grønnsakene, omtrent 2/3 av den revne gulosten, og hakket persille. Pass på at ost eller grønnsaker ikke klumper seg sammen.

Bland sammen melk, olje og egg, og hell det over i bollen med de andre ingrediensene. Rør godt. Fordel blandingen mellom muffinsformene og dryss resten av osten på toppen. Stekes på midterste rille i ca. 25-30 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete.

Tips: Ostemuffinsene smaker ypperlig sammen med suppe eller salat.

Ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille_2

Write a comment

Your email address will not be published.