Saftige småbrød

Knuter_2

Håper dere har hatt en fin julefeiring, med familie, venner og masse god mat! Vi har hatt besøk nesten alle juledagene, så det har blitt litt lite tid til blogging, men i dag deler jeg oppskriften på kjempegode og saftige småbrød. De er perfekt til nyttårsfrokosten 1. nyttårsdag, og skulle det bli noen til overs, kan de fryses og brukes i matboksen  når hverdagen er her igjen.

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle mine følgere en kjempefin nyttårskveld, og et fantastisk godt nytt år!

Du trenger:

  • 5 dl vann
  • 1/2 pk. gjær
  • 1 ss sirup (mørk eller lys)
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 200 g durumhvetemel
  • Ca. 300-400 g hvetemel (gjerne Tipo 00)
  • Melk eller egg, til pensling
  • Ev. 1 ss havregryn eller frø, til pynt

Ha vann, gjær og sirup i en miksebolle og rør til gjæren er løst opp. Tilsett fiberhusk, salt og durumhvetemel, og bland alt godt sammen.

Tilsett nok hvetemel til at du får en fin deig som fortsatt er litt klissete. Elt deigen i ca. 10 minutter. Dekk til bollen med plastfolie og sett den til heving på et lunt sted i en times tid, eller i kjøleskapet over natten.

Gjør klar to brett med bakepapir.

Ha deigen ut på et lett melet arbeidsbord og kna den lett i et par minutter. Del den opp i ca. 12 omtrent like store deler, og form hver av dem til små brød eller rundstykker. (Alternativt kan du lage knuter, slik jeg gjorde her. Trill ut hver del til en pølse, slå en enkel knute og putt endene under knuten før du setter den på brettet.) La småbrødene etterheve under et rent klede i en halvtimes tid.

Forvarm ovnen til 200C.

Pensle brødene med melk eller sammenvispet egg, og dryss ev. over litt havregryn, valmuefrø, solsikkefrø el.l. til pynt.

Stekes på midterste rille i ca. 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Knuter_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *