
Sennep er for mange en helt essensiell ting å ha i kjøleskapet ved juletider. Sennep kan brukes til så mangt – omtrent all slags kjøtt, i sauser og dressinger, på brødskiva… you name it. Hvis du har lyst til å bruke noen minutter ved kjøkkenbenken, kan du diske opp med din egen, hjemmelagede variant i år! Oppskriften under gir ca. 3 glass, så hvis du ikke skal ha så mye besøk i julen, har du laget et par fine julegaver i samme slengen.

Hjemmelaget sennep
(Ca. 7 dl sennep/2-3 glass)
- 1 dl brune sennepsfrø
- 2 dl gule sennepsfrø
- 4 dl eplejuice
- 6-7 ss eplesidereddik
- 1 dl honning
- 2 ts salt
- ½ ts malt allehånde, ingefær og/eller gurkemeie (valgfritt)
- 1 dl nøytral olje, f. eks. solsikke- eller rapsolje
Kok opp sennepsfrø og eplejuice i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.
Ha inneholdet i kjelen over i en food processor eller blender og kjør til det får en grøtaktig konsistens. (Alternativt kan du bruke stavmikser.) Ha det over i en bolle, og visp inn eddik, honning, salt og krydder. Visp inn oljen til slutt, og smak så eventuelt til med mer salt, eddik eller honning.
Ha sennepen over på rene glass med lokk.
Oppbevares kjølig.
Tips: Liker du sterk sennep, kan du tilsette 1-2 ss engelsk sennepspulver.
Tips 2: Vil du gi sennepen mer julepreg, kan du tilsette litt finrevet appelsinskall og ½ ts malt nellik.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.
