Rullekake med bringebær og sukkerstrø

Rullekake med bringebær og sukkerstrø_1

Jeg kjører på med nok en Give-away – det er jo snart jul! Og etter tilbakemeldingene jeg har fått på bakeboka å dømme, så er det mange som ønsker seg et eksemplar. 🙂

Som jeg har skrevet om tidligere, så har jeg utviklet alle oppskriftene til og tatt alle bildene av bakverkene i Hakkebakkeskogens Bakebok, og jeg kan virkelig love at det er mye godt man kan lage herfra. I hele vår bakte og testet jeg meg fram til det jeg tenkte ville være favorittene til dyrene i Hakkebakkeskogen. Alle oppskriftene er enkle og med helt «vanlige» ingredienser. Mange av bakverkene vil du kanskje kjenne igjen fra sangene og fortellingen – Bamses fødselsdagskake, Den Store Elgens grønnsakspai, Bestemor skogmus’ ostekake, mazariner, wienerbrød, pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker, knekkebrød, og boller med rosiner, Masse godt, med andre ord, og både salt og søtt. 🙂

Forside_final

25. desember er det premiere for den splitter nye animasjonsfilmen om Thorbjørn Egners univers, og jeg gleder meg til å ta med ungene på kino. Du kan se traileren HER. Jeg synes det er herlig at det fortsatt lages barnefilmer med sjel, og at man kan kose seg med en animasjonsfilm hvor man ikke sitter igjen anpusten etter 2 timer hvor alt foregår i et tempo på 110…

Vil du vinne et eksemplar av boken? Jeg lodder ut tre bøker blant alle som legger igjen en kommentar på give-away-posten på Marias salt og søtts facebookside – du finner den HER. Lykke til!

I mellomtiden kan vi kose oss med denne rullekaken med bringebær og sukkerstrø – oppskriften kommer her:

Rullekake med bringebær og sukkerstrø_2

Rullekake med bringebær og sukkerstrø

 Det du trenger er:

  • 4 egg
  • 125 g sukker + 2 ss til dryss
  • 1 ts vaniljesukker
  • 125 g hvetemel

Fyll og pynt:

  • 200 g bringebærsyltetøy
  • 150 g ferske bringebær
  • Pisket krem, til servering (valgfritt)

Sett stekeovnen på 190°C og legg bakepapir i en langpanne på ca. 30×35 cm.

Ha egg, 125 g sukker og vaniljesukker i en miksebolle og visp til du har en lys og luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og vend det forsiktig inn i røren med en slikkepott. Hell røren over i langpannen og bre den utover i et jevnt lag. Stekes på midterste rille i 12-15 minutter.

Legg et stort ark bakepapir på arbeidsbordet og dryss over 2 spiseskjeer sukker. Når kaken er ferdig stekt, tipper du langpannen oppned på det sukrede bakepapiret. Fjern bakepapiret fra bunnen av kaken, og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle. Rull forsiktig sammen fra den ene langsiden, og la kaken stå sammenrullet til den er helt avkjølt.

Rull kaken forsiktig ut. Ta vekk kjøkkenhåndkleet og bre syltetøyet utover. Fordel de ferske bringebærene over syltetøyet, og rull kaken forsiktig sammen igjen.

Tips: Server rullekaken som den er, eller sammen med litt pisket krem.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Rullekake med bringebær og sukkerstrø_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *