De beste pepperkakene!

Pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker_3

God 1. desember, alle sammen! Utrolig hvor mye enklere det er å få ungene opp av senga når det er tid for adventskalender igjen…

Mange har allerede begynt pepperkakebakingen, og da passer det fint å dele en av oppskriftene fra kokeboken som jeg har vært med på å lage, Hakkebakkeskogens Bakebok.

Jeg har utviklet alle oppskriftene til boken og tatt alle bildene av bakverkene, og jeg er sikker på at både store og små finner noe de får lyst på! I boka finner du mange bakverk som du kjenner igjen fra sangene og fortellingen – alt fra Bamses fødselsdagskake, Den Store Elgens grønnsakspai, Bestemor skogmus’ ostekake, mazariner, wienerbrød, pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker, knekkebrød, og boller med rosiner, Masse godt, med andre ord, og både salt og søtt. 🙂

Fortsett nedover siden hvis du vil ha en av oppskriftene fra boken, nemlig Bakemester Harepus’ berømte pepperkaker. 🙂

Forside_final

Bakemester Harepus’ pepperkaker

Du trenger:

 • 150 g sukker
 • 150 g margarin, romtemperert
 • 1 egg
 • 125 g lys sirup
 • 125 g mørk sirup
 • 1 ts malt ingefær
 • 1 ts malt kanel
 • ½ ts malt nellik
 • ½ ts malt pepper
 • 2 ts natron
 • Ca. 450 g hvetemel

Ha sukker og margarin i en bolle og rør det godt sammen. Det enkleste er å bruke en kjøkkenmaskin. Ha i egget og bland det godt inn før du tilsetter sirup og krydder. Bland til slutt inn natron og nok mel til at deigen blir passe fast. Pakk inn deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet til neste dag.

Sett stekeovnen på 180°C. Ha litt mel på arbeidsbordet og kjevle ut deigen til en ca. ½ cm tykk leiv. Stikk ut mann- og konekaker med mann- og koneformer og legg dem utover bakepapirkledde stekebrett. Stekes på midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøles på brettet i noen minutter før de flyttes over på en rist.

Tips: Ser du reven luske rundt i skogen? Lag dobbeltpeprede pepperkaker ved å bruke dobbelt så mye pepper som det står i oppskriften, eller slå til med en hel kilo… (Sistnevnte anbefales ikke… 😉

 

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

P.P.S. Hvis du ikke vinner denne gangen, kan Hakkebakkeskogens bakebok kjøpes HER.

Pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker_1

4 kommentarer

 1. Anne Marie

  Hei Maria ☺
  Jeg digger deg og bloggen din så mye, men savner at du har en «Pin it button». Jeg er på Pinterest og lagrer oppskrifter, og denne hadde vært fint å ha liggende på min samling av julemat. Masse lykke til videre.
  Hilsen Anne Marie

  1. Marias Salt og Søtt

   Hei Anne Marie, og tusen takk for hyggelig melding!
   Bloggen har «Pin it» funksjon! 🙂 På desktop kommer det røde Pinterest-symbolet opp når du holder musepekeren over bildene, og på mobil/iPad ligger den røde «P»-en øverst i venstre hjørne.
   Håper du finner ut av det, og at du fortsetter å «komme på besøk» hos meg framover. 🙂
   Hilsen Maria

 2. Disse pepperkakene var skikkelig gode(jeg liker egentlig ikke pepperkaker så godt).
  Takk

  1. Marias Salt og Søtt

   Hei Eirin, det var kjempehyggelig å høre! 🙂
   Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *