Pastagrateng med kylling og grønnsaker

3_Kylling bretagne

Mandagen er her igjen, og middagene gjennom arbeidsuka skal planlegges. Jeg er vanligvis IKKE den som planlegger hele uka, ikke fordi jeg ikke vil eller har tid, men fordi det er så mye som skjer i ukedagene, og aktiviteter på ettermiddagene flyttes og forandres hele tiden. Ikke alle middager egner seg til oppvarming etter noen timer i kjøleskapet.

Denne pastaformen, derimot, er perfekt mat når husholdningens medlemmer ikke kan komme hjem til mat samtidig. Du kan til og med lage den dagen i forveien, om du vil. Bytt ut kjøtt og grønnsaker med det du har i kjøleskapet, og vær snill og ikke døm meg for bruk av snarveier med sausen her… Vi er alle mennesker og alt må ikke lages fra scratch hver eneste gang. Når det er sagt, blir sikkert denne enda bedre om du lager en hvit saus fra bunnen av, og smaksetter den med krydder og litt konsentrert kyllingkraft.

7_Kylling bretagne

Du trenger:

(Ca. 4 porsjoner)

  • 300 g pastaskruer fullkorn
  • 3-4 dl hvit saus med valgfritt krydder (lag den gjerne fra bunnen av, men jeg brukte Toro Bretagne kyllingsaus her)
  • 3-4 kyllingfileter, skåret i munnfullstore biter
  • ½ brokkoli, delt opp i små buketter
  • 1 paprika, skåret i strimler
  • Revet ost, til toppen

Sett ovnen på 200°C.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Lag sausen, eller tilbered den etter anvisning på posen. (Dersom du lager saus selv, krydre godt og tilsett gjerne litt konsentrert kyllingkraft.)

Stek kyllingbitene i en stekepanne til de er pent brunet. Du trenger ikke å gjennomsteke dem, de skal bare få stekeskorpe.

Hell vannet av pastaen. Ha saus, kyllingbiter, brokkoli og paprika sammen med pastaen og bland godt. Hell alt over i en smurt ildfast form, og dryss toppen med rikelige mengder revet ost.

Sett formen på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter, eller til osten på toppen har fått en gyllenbrun farge.

Serveres gjerne med en salat ved siden av.

Tips: hvis du ønker en litt «voksnere» variant, kan du vispe inn en god klype chiliflak eller chilipulver i sausen.

Variasjoner: bytt ut brokkoli og paprika med grønnsakene dere liker best, og erstatt kylling med for eksempel kjøttboller eller litt stekt bacon!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

5_Kylling bretagne

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *