Hverdagsgryte med kjøttdeig og potet

10_Arabisk gryte_ferdig på tallerken

Visstnok blir denne retten kalt «arabisk gryte», men for meg er dette helt enkelt den perfekte hverdagsmiddagen: enkle og billige ingredienser, milde smaker som barna liker (kan selvsagt krydres mer «voksent»), og den krever lite av kokken. Når alt er på plass i kjelen, fikser gryta seg selv fram til dere er klare til å spise. Den egner seg også fint til senere oppvarming, noe som passer ypperlig dersom ikke alle kommer hjem til middag samtidig.

Her er oppskriften:

7_Arabisk gryte_ferdig1

Hverdagsgryte med kjøttdeig og potet

(Ca. 4-6 porsjoner)

  • 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 kg poteter
  • 2 løk
  • Salt og pepper
  • 5 dl varm buljong (vann med 1 buljongterning eller tilsvarende mengde konsentrert fond)
  • 2-3 ss tomatpuré
  • Smak til med malt koriander, paprika og spisskummen, og/eller litt tørket oregano.

Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Skrell og skjær opp poteter og løk i skiver.

Legg et lag karbonaddeig i en kjele, og legg så et lag potetskiver og løk på toppen. Fortsett å legge kjøtt og potet/løk lagvis i kjelen helt til alt er brukt opp. Salte og pepre mellom lagene, og dryss over foreslått krydder om du ønsker.

Rør tomatpureen inn i den varme buljongen, og tøm den over innholdet i kjelen. Kok opp, legg på lokk og la gryta småkoke på lav varme i 25-30 minutter, eller til potetskivene er møre.

Smak til med ev. mer krydder, og server gjerne sammen med salat eller dampede grønnsaker.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

9_Arabisk gryte_ferdig4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *