Byggrynsgrøt med epler, kanel og honning

Byggrøt_1

Jeg har en spesiell forkjærlighet for kornsorten bygg. Vi bruker rett og slett altfor lite bygg i kosten vår, men føler meg sikker på at flere ville brukt det oftere dersom man kjente til helsefordelene, og i tillegg visste hvor fantastisk godt det er! (Du kan lese litt mer om superkornet i dette innlegget.) Her i Norge får vi heldigvis tak i fantastisk bygg med særs høy kvalitet, og jeg anbefaler virkelig å teste Duga bygg,* som finnes i de fleste Coop-butikker.

Uansett, her får du oppskriften på en fantastisk god høstfrokost – byggrynsgrøt med varme epler, kanel og honning. Den er perfekt når du trenger god næring på høstkalde morgener, og kanskje har du et lite lass epler i hagen også? Kok opp korn og epler før du går i dusjen, la dem stå og kose seg på lav varme mens du er på badet, og kjenn den deilige lukten som brer seg fra kjøkkenet… Det blir en riktig god start på dagen, det kan jeg love.

Du trenger:

(3-4 porsjoner)

  • 6 dl melk
  • 3 dl byggryn (jeg bruker hele byggryn fra Duga)*
  • en klype salt
  • 3-4 epler
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 dl vann
  • honning, etter smak

Kok opp melken. Ha i byggryn og salt, legg på lokk og kok på lav varme til grynene er møre, ca. 18-20 minutter.

I mellomtiden kjerner du eplene og skjærer dem i båter. (Skrell dem først, om du vil.) Ha dem i en liten kasserolle sammen med kanel og 1 dl vann. Sett kasserollen på lav/middels varme, og la eplebåtene småputre til de har myknet. Tiden her kommer an på type epler du bruker, og hvor møre du foretrekker dem.

Når byggrynsgrøten er ferdig, rører du godt i den. Kanskje trenger den litt mer melk, i så fall rører du inn en ekstra skvett.

Servér grøten med en rikelig skje kanelepler på toppen, og honning etter smak.

TIPS: Får du også litt dilla på bygg? Klikk HER for å få alle oppskriftene mine med byggmel, byggflak og byggryn. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Byggrøt_4

*Jeg har ikke samarbeidsavtale med Duga bygg, men anbefaler gjerne produkter jeg liker spesielt godt. Duga drives i tillegg bl.a. av en bekjent, og jeg ble «forelsket» etter å ha smakt bygget de produserer. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *