Frokostpannekaker

bokhvete pannekaker_4-2

Disse pannekakene inneholder verken gluten/hvetemel, melk eller egg, så her skulle de fleste kunne kose seg til frokosten. Men når det er sagt, så kan du like gjerne bruke vanlig melk og hvetemel. It’s up to you.

Man har bare alle ingrediensene i en blender eller food processor, og vips – så er røra klar. Perfekt til morgener hvor du helst ikke vil gjør mer enn nødvendig… Server dem gjerne med syltetøy eller noe annet søtt, eller med egg og bacon. Jeg liker også å drysse over solsikkefrø eller gresskarkjerner for å få litt «krønsj». 🙂

bokhvete pannekaker_2

Du trenger:

  • 3 dl mandelmelk (eller bruk vanlig melk)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)
  • 75 g mandler (eller andre nøtter)
  • 100 g bokhvetemel (eller bruk vanlig hvetemel)
  • 100 g rismel (eller bruk vanlig hvetemel)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 moden banan, skåret i biter

Og:

  • olje eller smør, til steking
  • syltetøy, friske bær, lønnersirup, frø eller det du måtte ønske til servering

Ha alle ingrediensene til røren i en blender eller food processor og kjør maskinen til du har en jevn blanding. Røren er ferdig!

Varm opp litt olje eller smør i en stekepanne og stek små pannekaker (2-3 ss per stk). Stek dem til undersiden har en fin, gyllen farge før du snur dem og steker den andre siden. Hold pannekakene varme til alle er stekt.

Serveres varme med syltetøy (jeg elsker blåbær til disse) og/eller friske bær, og kanksje litt lønnesirup. Jeg liker også å drysse over noen frø eller hakkede nøtter for å få litt «krønsj», gresskarkjerner er favoritten for tiden.

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

bokhvete pannekaker_1-2

(Jeg fikk inspirasjon til pannekakene fra Jamie Olivers nye bok, som jeg kjøpte her.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *