Hvetebrød med fuglefrø

Hvetebrød med fuglefrø_2

I dag er en stor dag for meg! Endelig kan jeg holde boka i hendene – boka som jeg har utviklet alle oppskriftene og tatt alle matbildene til! Og det er ikke en hvilken som helst slags bok, nemlig Hakkebakkeskogens Bakebok! Den er laget i forbindelse med at den folkekjære fortellingen har blitt til en splitter ny animasjonsfilm som har premiere 1. juledag.

Denne våren har kontoret og fotostudioet mitt vært fylt av nøtter, kongler og granbar, og jeg har koset meg glugg med å «flytte inn» i Thorbjørn Egners univers i Hakkebakkeskogen. Jeg har rørt, vispet, kjevlet og knadd, og (om enn midlertidig) tatt på meg rollen som Bakemester Harepus. Bakeboka er fylt med godsakene fra Bakemesterens bakeri, og andre favoritter fra dyrene i Hakkebakkeskogen. I boka finner du mange bakverk som du kjenner igjen fra sangene og fortellingen – alt fra Bamses fødselsdagskake, Den Store Elgens grønnsakspai, Bestemor skogmus’ ostekake, mazariner, wienerbrød, pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker, knekkebrød, og boller med rosiner, Masse godt, med andre ord, og både salt og søtt. 🙂

Forside_final

Her er en smakebit fra boka – Hvetebrød med fuglefrø!

Du trenger:

(1 brød)

  • 3 ½ dl vann (ca. 25°C)
  • ½ pk. gjær, fersk eller tørr
  • 500 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 50 g frø (for eksempel solsikkefrø, linfrø og valmuefrø)

Ha vann og gjær i en miksebolle og rør litt, slik at gjæren løses opp. Tilsett mel, salt og frø og elt deigen til den er smidig og elastisk. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve en times tid.

Kna deigen et par minutter, og form den til et brød. Legg det på et bakepapirdekket stekebrett og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La brødet etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 200°C.

Skjær 3-4 snitt på toppen av brødet. Stekes på nest nederste rille i 30-35 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: hvis du ikke ønsker hele frø i brødet, kan du male dem i en kjøkkenmaskin før de tilsettes deigen.

Ha en fin uke, alle sammen!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

P.P.S. Hvis du ikke vinner denne gangen, kan Hakkebakkeskogens bakebok kjøpes HER.

Hvetebrød med fuglefrø_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *