Grissini med ost og flaksalt

F70A1304

Har du ikke prøvd å lage grissini selv før, sier du? Da går du glipp av noe utrolig godt, for når disse kommer rett fra ovnen, er det lite som minner om de tørre brødpinnene man får kjøpt i butikken.

Denne oppskriften er kjapp – kun en halvtimes hevetid er nødvendig – og du velger selvsagt selv hvilken smaksetter du ønsker. Jeg bruker revet cheddar, revet parmesan eller bare litt Maldon-salt. Her i familien fikk vi hver våre favoritter, så det er bare å prøve seg fram!

Grissini ser lekkert ut på ostefatet, men smaker også nydelig sammen med supper eller salater, eller med en god dip. 🙂

Her kommer oppskriften:

Grissini med parmaskinke og ost_2

Du trenger:

(Ca. 25 grissini)

  • ½ pk. gjær, fersk eller tørr
  • 3 dl fingervarmt vann
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 450 g hvetemel

Eventuelt:

  • Maldonsalt
  • Finrevet ost, f.eks. Parmesan eller cheddar

Løs opp gjæren i vannet. Tilsett olje, salt og hvetemel, og elt til deigen er smidig og elastisk.

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i 30  minutter.

Ha deigen ut på et lett melet arbeidsbord og del den i omtrent 25 like store biter. Trill ut hver bit til en lang og tynn «pølse», omtrent på tykkelse med en blyant, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Husk å ha litt avstand mellom hver.

Hvis du ønsker ostesmak på grissiniene, ruller du hver «pølse»  i finrevet ost før de legges på brettet. Alternativt kan de drysses med Maldonsalt.

Stek grissiniene på midterste rille i ovnen på 200°C i ca. 12-15 minutter. Bruk varmluftsfunksjonen om ovnen din har dette.

Avkjøles på rist.

Tips: Hvis du ikke synes at de ferdigstekte grissiniene blir sprø nok, kan du legge dem på en rist og sette den inn i ovnen på 110°C i ca. 20-30 minutter.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Grissini på ostefat_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *