Chia-sjokoladepudding

F70A1516

Tenk at det bittelille chiafrøet kan være så supersunt! Visstnok inneholder det mer Omega-3 enn noen annen råvare, likevel kan det være kjempegodt som dessert…! Chiapudding har hatt sin storhetstid, tror jeg. Det ble en kjempetrend en kort periode, jeg synes jeg så puddingen på alle matblogger, nettsider og magasiner, men så slo det liksom ikke helt an blant oss nordboere. Den froskeegg-lignende konsistensen er ikke for alle, det skjønner jeg, men når det fortsatt er litt «krønsj» igjen i frøene synes jeg det kan være kjempegodt.

Uansett, dette er en litt annerledes variant… «Dip it in chocolate, and it’ll be allright», er det noe som heter. Chia-sjokoladepudding kan nytes både som frokost, mellommåltid eller dessert, og den er virkelig superenkel å lage. Bare husk å beregn minst 1 time før du skal spise den.

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 2 1/2 dl melk (jeg bruker ofte kokosmelk eller havremelk her)
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss kakaopulver
  • 1/2 ts vaniljepaste eller vaniljeekstrakt (alternativt 1 ts vaniljesukker)
  • 1-2 ts flytende honning (valgfritt)
  • Frukt eller bær, til servering

Ha melk, chiafrø, kakaopulver, vanilje og ev. honning i et rent syltetøyglass. Skru på lokket, rist godt og sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 1 time. Rist gjerne på det et par ganger til når du går forbi kjøleskapet.

Hell chia-sjokoladepuddingen over i to skåler og server med bær eller oppskåret frukt. Jeg liker å bruke frossen frukt her, men det er meg, da. Spiser du denne til frokost, kan du også med fordel drysse over noen solsikkefrø eller gresskarfrø.

Ha en fortsatt fin uke, kjære lesere! 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

F70A1518

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *