Mine beste boller

12_Boller med rosiner_1

Bollebaking er den perfekte helgesyssel, spesielt hvis det regner, og enda mer hvis man også har barn… Dette er oppskriften jeg bruker til all slags bollebakst; være seg rosinboller, kanelsnurrer eller skolebrød. Den bare funker, rett og slett, og gir supert resultat hver gang. «If it ain’t broke, don’t fix it», er det jo noe som heter.

Du trenger:
(20 stk.)

  • 4 1/2 dl melk
  • 100 g sukker
  • 1 pk. gjær, fersk eller tørr
  • 700 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør, i terninger
  • Evt: 75 g rosiner, eller 20 sjokoladeruter (valgfritt)
  • 1/2 dl melk eller 1 sammenvispet egg, til pensling

Ha melk, sukker og gjær i en stor bolle. Tilsett mel og salt og bland det godt inn. Elt til deigen er smidig og elastisk, og den slipper bollen under eltingen.

Ha smørterningene i deigen en og en, og elt videre i noen minutter til. Dersom du vil lage rosinboller tilsetter du rosinene helt mot slutten av eltetiden. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve en times tid.

Del opp deigen i 20 omtrent like store deler. Trill delene ut til boller og plasser dem utover bakepapirkledde stekebrett. Hvis du ha en rute sjokolade i hver bolle, legger du dem inn etter hvert som du triller ut bollene én og én.

Dekk bollene med kjøkkenhåndklær og la dem etterheve i 20-25 minutter. Sett stekeovnen på 220°C.

Pensle de ferdighevede bollene med melk eller egg, og stek dem på midterste rille i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Tips: Du trenger ikke å varme opp melken før du rører ut gjæren i den, men ta den gjerne ut av kjøleskapet en stund før du begynner å bake.

Jeg benytter anledningen til å ønske alle mine lesere en kjempefin helg! 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

12_Boller med rosiner_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *