
«Alle» har visst prøvd å lage hjemmelagede knekkebrød, og det florer av ulike oppskrifter på nettet og i kokebøker. Det som er så fint med å lage knekkebrødene selv, er at man jo selv bestemmer hva de skal inneholde. Jeg ønsker at de skal inneholde mest mulig fiber, frø og nøtter, slik at de metter lenge og holder blodsukkeret stabilt.
Oppskriften som du finner her er den jeg bruker om og om igjen, selv om mengdene av de forskjellige frøene varierer litt etter hva jeg har liggende i skapet. Noen ganger drysser jeg også litt flaksalt på toppen før jeg setter brettet i ovnen.
Kanskje blir dette din «moderskip-oppskrift» også? Finn fram:

Supersprø knekkebrød
(Ca. 30 stk.)
Du trenger:
- 2 dl linfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 175 g finhakkede nøtter
- 3 ss sammalt rug (eller bruk fiberhusk for å lage glutenfrie knekkebrød)
- 1 ts salt
- 4 dl kaldt kullesyreholdig vann, f.eks. Farris
Forvarm ovnen til 150°C, varmluft. Dekk to stekebrett med bakepapir.
Ha frø, nøtter, rugmel og salt i en bolle. Nøttene kan finhakkes for hånd, men har du en kjøkkenmaskin går det mye fortere. Bland alt godt med en skje.
Hell i det kullsyreholdige vannet og rør til alt er godt blandet. La røren stå i ca. 10 minutter.

Fordel røren mellom de to brettene, og bre den utover i et tynt og jevnt lag. OBS! Det er viktig at massen er like tynn overalt, ellers vil knekkebrødene stekes ujevnt! Det enkleste er å bruke en stor metallspatula til dette, men en kniv går også fint.

Bruk en kniv eller pizzaskjærer til å markere ønskede ruter.

Sett begge brettene inn i ovnen, et på nederste og et på midterste rille, og stek dem i en time. Etter at halve steketiden er gått, bytter du plass på brettene. Det er viktig at ovnen står på varmluft, ellers kan ikke begge brettene stekes samtidig.
Avkjøl knekkebrødene, og brekk dem fra hverandre. Oppbevares tørt.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

