Plommesyltetøy med vanilje

F70A1531

Har du fortsatt plommer i hagen, eller har du fått en ladning fra naboen som fortsatt står urørt? Da anbefaler jeg deg å lage deilig plommesyltetøy med vanilje – helt nydelig på en skive nystekt brød! Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid å skjære ut steinen hvis man har en stor mengde plommer. Da kan du bare sette på radioen og la tankene gå fritt imens du holder på, eller spør om hjelp og benytt anledningen til å prate sammen uten telefonen i hånden.. 😉

F70A1530

Du trenger:

(Doble eller halvér mengdene som du ønsker – jeg bruker 2 deler plommer med 1 del sukker)

  • 1 kg plommer
  • 500 g sukker
  • 1 vaniljestang

Del plommene i to. Ta ut steinene og skjær opp plommekjøttet i litt mindre biter.

Ha plommene i en kjele sammen med sukker. Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Ha frø og stang oppi kjelen sammen med det andre.

Kok opp på middels varme, og la syltetøyet småputre til fruktsaften er kokt inn. Dette tar ca. 1-2 timer, avhengig av plommene du bruker. Hvor lenge man koker det avhenger også litt av smak og behag, jo lengre det koker – jo fastere syltetøy. Ta ut vaniljestangen og ha syltetøyet over på rene glass. Oppbevares kjølig.

Hvis du skal gi bort syltetøyet i gave, eller tenker å lagre det over lengre tid, bør det haes i steriliserte glass. Bare vask glassene godt, og sett dem deretter inn i ovnen på 150 grader i 20-30 minutter.

Plommesyltetøyet smaker helt himmelsk på en tykk skive ferskt brød, for eksempel dette luftige rugbrødet, eller dette enkle landbrødet.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram

F70A1534

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *