Kremete pasta med laks

F70A0055

Mandag og en ny uke er kun timer unna… Kjenner du deg inspirert til å ta fatt på hverdagsmiddagene de neste 4-5 dagene…? Det tenkte jeg heller ikke.. 😉

Kremete pasta med laks er en stor familiefavoritt hos mange, og det er jo ikke så rart siden det både er kjapt og supergodt. Laks er jo også noe som de fleste barn liker. Bare pass på at laksebitene ikke blir liggende for lenge i den varme sausen; da vil den bli tørr og kjedelig. Jeg anbefaler også å tilsette noe grønt med litt «krønsj», for eksempel sukkererter, asparges eller aspargesbønner, eller enda bedre: grønnkålchips. 😀

F70A9979

Du trenger:

(4 porsjoner)

  • 350 g pasta
  • 250 g fersk laks
  • 2 vårløk
  • Et par håndfuller sukkererter
  • En liten skvett olivenolje
  • 2 dl matfløte
  • 4-5 ss crème fraiche
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft, etter smak

Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden lager du sausen.

Skjær laksen i terninger, ca. 2×2 cm. Snitt vårløk og sukkererter.

Varm litt olivenolje i en kjele eller stekepanne med lokk og stek det meste av vårløken på middels varme i et par minutter. (Spar litt vårløk til pynt.) Ha i fløte og crème fraîche og krydre med salt og pepper. Kok opp og la sausen småputre i 4-5 minutter. Smak til med sitronsaft og ev. mer salt og pepper.

Ha i sukkererter og laksebiter, og vend alt forsiktig inn i sausen. Legg på lokk og skru ned varmen slik at sausen holder seg såvidt under kokepunktet. La laksen trekke i ca. 2-3 minutter, ikke mer.

Når pastaen er kokt «al dente», tar du til side en kopp av kokevannet. Dette kan du bruke til å perfeksjonere konsistensen på sausen med etterpå. Tøm pastaen over i et dørslag, og bland den sammen med sausen. Dersom du synes at sausen er for tyktflytende, spe på med litt av pastavannet som du tok til side, og rør det inn til sausen er blank og fin.

Ha den kremete laksepastaen over i skåler, pynt med vårløk og server straks.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

F70A0066

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *