Meksikansk gryte

Meksikansk gryte_8

Nordmenn elsker meksikansk mat, og jeg er intet unntak. Men dessverre kjenner de fleste av oss disse smakene kun fra ferdigmat eller halvfabrikata. Visstnok er Toros “Meksikanske gryte” den mestselgende grytemixen her til lands, selv om de færreste meksikanere ville vedkjent seg den…

Min oppskrift på “meksikansk gryte” har kanskje heller ikke så mye med det autentiske meksikanske kjøkken å gjøre, men den har elementer fra typisk meksikansk mat, er enkel å lage, og smaker kjempegodt.

Meksikansk gryte_3

Du trenger:

(Ca. 4 porsjoner)

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss matolje, f.eks. raps eller solsikke
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 pose (ca. 30 g) tacokrydder
  • 1 paprika
  • 1 boks (400 g) kidneybønner eller brune bønner, skyllet og avrent
  • 2 dl langkornet ris
  • 2 bokser (à 400 g) hermetiske hakkede tomater
  • 4 dl vann
  • 1 liten boks mais
  • Saft av 1 lime
  • Salt og pepper

Til servering:

  • Avokado i biter
  • Rømme
  • Frisk koriander
  • Nachos eller tortillachips

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha gryta for «hot».) Varm opp olje i en kasserolle på middels varme og stek løk, hvitløk og chili til løken er blank og myk.

Skru opp varmen og tilsett karbonadedeig. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret. Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk. La det småputre til risen er ferdig, ca. 15-20 minutter. Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett.

Rør inn mais og limesaft rett før servering, og smak til med salt og pepper. Server gjerne gryten med avokadobiter, rømme, frisk koriander og nachos eller tortillachips.

Tips: Hvis du ønsker en «hottere» gryte, smak til med cayennepepper eller chilipulver.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Meksikansk gryte_7

Write a comment

Your email address will not be published.