Søte eplekringler

F70A0975

Fersk, varm gjærbakst – hva er vel bedre!? Er den søt og saftig i tillegg, så er det ikke mye mer man trenger enn en kopp god te eller kaffe. Disse hvetekringlene har en god del eple i seg, uten at de smaker så mye av epler av den grunn. Men revet eple gir baksten saftighet og en subtil sødme, så hvis du ikke har prøvd det enda går du virkelig glipp av noe! Ønsker du brød istedet for søtbakst, kan du heller prøve deg på eplebrød med havregryn, du finner oppskriften her.

Men nå – søte eplekringer! 😀

F70A0992

Du trenger:

(Ca. 20 kringler)

  • 3 1/2 dl melk
  • 200 g revet eple (ca. 3 epler)
  • 1 pk. gjær, fersk eller tørr
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • Ca. 700-800 g hvetemel
  • 1 sammenrørt egg, til pensling
  • Perlesukker og/eller hakkede nøtter, til dryss

Ha melk og revet eple i en stor bolle eller miksebolle. Rør inn gjær, sukker og krydder. Tilsett hvetemel gradvis til deigen blir passe fast. Mengden mel styres av hvor saftige eplene er.

Kna deigen til den er smidig og elastisk, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Dekk til bollen med plastfolie og sett deigen til heving på kjøkkenbenken i ca. 1 time, eller i kjøleskapet over natten.

Ha ut deigen på en lett melet arbeidsflate, og kna i et par minutter. Trill den ut til en lang pølse, og kutt den opp i ca. 20 like store deler. Ta for deg en del, og rull den ut til en nokså lang og tynn pølse. Legg den foran den som en lang «U» og tvinn sammen endene to ganger. Løft opp de tvinnede endene og bøy dem ned over den nedre delen av «U’en», slik at den får kringleform. Gjenta med alle deigbitene, og legg dem utover bakepapirkledde stekebrett. Dekk til med kjøkkenhåndklær og etterhev i en halvtimes tid. Sett stekeovnen på 200°C.

Pensle kringlene med egg og dryss med perlesukker eller hakkede nøtter. Stekes på midterste rille i ca. 15-18 minutter. Avkjøles på rist.

Nytes helst med en kopp god te eller kaffe, og saft til barna. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

F70A0980

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *