
Disse geniale «brødene» er glutenfrie og melkefrie, og heller fulle av fiber, nøtter og grønnsaker. Hvis du skjærer dem opp i større biter kan de brukes som wraps, eller gjør som meg; skjær opp i brødskivestore biter og lag deilige fylte sandwicher. Oppbevar dem i en tett boks i kjøleskapet, og du er «all set» for de neste dagene!
Men nå – oppskriften på helt geniale sandwichbrød!

Du trenger:
(Oppskriften tar utgangspunkt i «Geniale fladbrød» fra Anette Harbech Olesens bok Hjernegod mad.)
Brokkolivarianten:
- 2 egg
- 1 ss fiberhusk
- 50 g malte mandler
- 200 g brokkoli (også gjerne stilken), i biter
- 2 ss hakket bladpersille
- salt og pepper
Rødbetevarianten:
- 2 egg
- 1 ss fiberhusk
- 50 g malte mandler
- 250 g rødbete (rå), i biter
- salt og pepper
Selleri- og fenikkelvarianten:
- 2 egg
- 1 ss fiberhusk
- 50 g malte mandler
- 250 g selleri eller en blanding av selleri og fenikkel, i biter
- 1 ss finhakket rosmarin eller timian (valgfritt)
Framgangsmåten er lik for alle variantene:
Visp sammen eggene i en bolle. Tilsett fiberhusk og malte mandler, og rør godt.
Ha brokkoli/rødbeter/selleri i en food processor og kjør maskinen til grønnsakene er veldig fint hakket. Ha det oppi bollen sammen med eggene, og tilsett ev. urter og litt salt og pepper. Bland godt.
Legg massen på et ark bakepapir, og legg et ark til på toppen. Klem den litt flatere med hendene, og kjevle den så nokså flat – ca. 1/2 cm. Dra av papiret på toppen og stek på 180C, midterste rille, i ca. 20 minutter. La «brødet» avkjøles helt før du skjærer det i passe store biter.
Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

Jeg er «all set» for de neste dagene! 😀
