Tropisk kjøleskapsgrøt

F70A0731

Her har du mitt forslag til en litt annerledes frokost: kjøleskapsgrøt med tropiske smaker i form av mango, cashewnøtter, lime, banan og kokos. Skulle du finne papaya kan du gjerne bruke litt av det også, i tillegg til eller istedet for mango.

Egentlig skal man røre sammen havregryn og væske kvelden før man skal spise kjøleskapsgrøt, men personlig liker jeg best om grynene bare står og trekker en halvtimes tid. Så hvis du vil teste det, kan du blande basen til grøten når du står opp, og lar den stå til du er ferdig med morgenstell og ev. dusj.

Nyt morgenstunden, og riktig GOD helg! 🙂

F70A0725

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 125 g lettkokte havregryn
  • 2 1/2 dl kokosmelk eller kokosvann
  • 1/2 moden mango (og/eller papaya)
  • 1 liten banan
  • saft og finrevet skall fra 1/2 lime
  • 1-2 ss cashewnøtter, grovhakket
  • Tørkede kokosflak (valgfritt)
  • Noen skjeer yoghurt (valgfritt)

Ha havregryn i en bolle. Rør inn kokosmelk eller kokosvann, dekk til og sett bollen i kjøleskapet i en halvtime til en times tid, eller over natten.

Skrell og skjær opp mango og banan. Klem over limesaften. (Tips: mango som blir igjen kan du skjære i biter og legge i en frysepose, så har du frossen mango til neste gang du skal lage deilig smoothie.)

Fordel den bløtlagte havregrynen mellom to skåler. Legg oppskåret mango og banan på toppen, og dryss over cashewnøtter, kokosflak og finrevet limeskall. Legg gjerne også en klatt god yoghurt på toppen.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram.

F70A0729

Ideen til denne oppskriften fikk jeg fra Jamie Magazine (august-nummeret), der under navnet Brazilian bircher müsli.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *