Bjørnebærkaker

Bjørnebær_2

Listen over norske matbloggere er lang, og det finnes faktisk mange, mange hundre av oss. Ikke alle er like aktive til enhver tid, og noen er nye, mens noen har holdt på i flere år, men det jeg selv synes er en fellesnevner er at alle er knakende fine folk. «People who love to eat are always the best people», som den legendariske Julia Child sa for en del år siden. Og jeg kunne ikke vært mer enig.

En av norges mest leste matbloggere heter Thea og startet bloggen sin allerede som 15-åring. Nå har hun holdt på med bloggen My Little Kitchen i nesten fem år, og har rukket både å vinne prisen «Årets matblogger», og å gi ut sin egen kakebok. I dag har jeg testet en av oppskriftene hennes, og her kan du se og lese om resultatet.

Orginalen inneholder epler og kanel, men siden jeg hadde store, modne bjørnebær i hagen, fant jeg ut at jeg ville bruke dem istedet. Epler og bjørnebær er forøvrig en «match made in heaven», så bruk gjerne en kombinasjon av begge, om du har! Under finner du oppskriften jeg brukte, håper du også vil prøve. 🙂 Ta også gjerne en titt på Theas blogg!

Bjørnebær_1

Du trenger:

(Theas orginale epleversjon finner du HER)

  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Ca. 150 g bjørnebær

Forvarm ovnen til 200C.

Smelt smøret og avkjøl det litt.

Ha egg og sukker i en miksebolle og visp det til en lys og luftig eggedosis. Hell i det smeltede smøret og rør det godt inn. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør alt inn med en slikkepott.

Fordel røren mellom 12-15 middels store muffinsformer, eller 6 mini formkakeformer som de jeg bruker her. Fordel bjørnebærene på toppen.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter som muffins, litt lenger (ca. 20-25 min) hvis du lager miniformkaker.

Takk til Theas Little Kitchen for en superkjapp og enkel oppskrift!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram.

Bjørnebær_4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *