Ovnsbakt søtpotet på under 15 minutter

8_Søtpotet_ferdig resultat_med rømme

Søtpoteten er faktisk den poteten som inngår i «5 om dagen», så det er liten grunn til ikke å spise mer av denne smakfulle grønnsaken. For min egen del blir det ikke ovnsbakt søtpotet så ofte, siden det tar så himla lang tid, men har du mikrobølgeovn finnes det råd. Da kan du få den mør og fin på få minutter, og hvis du spanderer et par minutter i vanlig ovn til slutt, får du en fantastisk god «gratinert» overflate. Bare husk å prikke poteten med en gaffel før du setter den i mikrobølgeovnen, og at aluminiumsfolie kun kan brukes i vanlig ovn.

Har du en søtpotet og en mikro? Da er du bare noen minutter unna denne herligheten!

(P.S: Denne saken ble opprinnelig laget for Extra.)

4_Søtpotet_ferdig resultat

Du trenger:

  • 1 middels stor søtpotet per person (ca. 250 g)
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Revet ost, for eksempel cheddar eller parmesan
  • Rømme og hakket gressløk, til servering

Sett ovnen på 200°C.

Stikk poteten her og der med en gaffel og legg den i en skål eller på en tallerken som tåler mikrobølgeovn. Sett den så i mikrobølgeovnen på middels/høy styrke i ca. 6 minutter, eller til den er helt mør. Tiden avhenger av hvor stor poteten er. Sjekk ved å stikke en kaketester eller spiss kniv inn i midten. Nå er egentlig den bakte søtpoteten klar til severing, men spanderer du 4-5 minutter til på den, får du en enda diggere smaksopplevelse…

1_Søtpotet

Del poteten i to på langs. Deretter ruter du opp begge de halve delene, men ikke skjær helt gjennom til skallet – poteten skal kunne holde formen.

2_Søtpotet

Putt noen små biter med smør inni sprekkene, krydre med salt og pepper, og dryss over revet cheddar eller annen god ost.

3_Søtpotet

Sett dem øverst i ovnen på 200°C og skru på grillfunksjonen (ev. varmluft om du ikke har grillfunksjon), og la osten smelte og få litt farge. Dette tar bare noen få minutter, så følg med så du ikke brenner dem! Nå er de halve søtpotetene møre og fløyelsmyke inni, og herlig salte og småsprø på toppen.

Server gjerne med en klatt rømme og litt hakket gressløk.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram

7_Søtpotet_ferdig resultat_med rømme

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *