
Unn kroppen din en real boost i dag, kanskje i form av en salat med «superfoods»? Både spinat, grønnkål, granateple og nøtter gjør oss godt, og med pære og fetaost på toppen blir dette en høydare – både når det gjelder smak og ernæring. Nyt den som den er, eller som tilbehør til kjøtt, fisk, pai eller lignende.
Du trenger:
(4 porsjoner som tilbehør, 2 porsjoner som en rett i seg selv)
- 1 dl hasselnøtter eller valnøtter (eller andre nøtter du liker)
- 2 håndfuller grønnkål
- 4 håndfuller blandet salat, inkludert spinat
- 2 små pærer
- 1 granateple
- 150 g fetaost
Dressing:
- 1 ss balsamico
- 1 ss honning
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Rist nøttene i en tørr stekepanne til de såvidt får litt farge. Grovhakk og sett til side så lenge. (Du kan droppe å riste nøttene hvis du foretrekker å bruke dem «rå».)
Skjær bort stilkene på grønnkålen og del den opp i små biter. Ha den over i en stor bolle sammen med spinat/salat.
Skjær opp pærene i biter eller strimler og ha dem over i bollen sammen med det grønne.
Del granateplet i to på tvers. Hold den ene halvdelen oppned over en bolle, og bank på den med en treleiv slik at de røde «frøene» faller ut. Gjenta med den andre halvdelen.
Lag dressingen ved å røre sammen ingrediensene. Hell den over i bollen med det grønne, og bland forsiktig sammen med hendene. Ha det utover et serveringsfat eller en skål. Dryss over granateplekjernene og de ristede nøttene, og smuldre over fetaosten. Serveres straks!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram
