Dessertgelé med eple og sommerbær

Gele_3

Jeg er så heldig å ha både bjørnebær og bringebær i hagen, og nå henger bjørnebærene modne og saftige på buskene. Dessverre er det slik at de blir modne sånn litt etter litt, noe som gjør at jeg må plukke inn og bruke et par håndfuller om gangen… Så hva lager man da? Jeg hadde lyst på en lett og frisk dessert, og dermed ble denne oppskriften født.

Denne enkle bærdesserten er et friskt alternativ til kaker eller tyngre fløtebaserte desserter. Server den som den er, eller sammen med litt pisket krem eller vaniljesaus.

Gele_1

Du trenger:

(Ca. 4-6 porsjoner)

  • 8 gelatinblader
  • 7 dl eplejuice
  • 3-4 ss sukker (valgfritt)
  • Solsikkeolje eller annen «smakløs» olje, for å smøre formen med
  • Ca. 200 g bjørnebær og/eller bringebær
  • Pisket fløte eller vaniljesaus, til servering

Legg gelatinbladene i en skål med kaldt vann, og sett til side til de har myknet (ca. 5 min).

I mellomtiden heller du eplejuice og evt. sukker over i en kjele og gir det et oppkok. Rør til sukkeret er oppløst, dersom du har tilsatt det. (Jeg anbefaler sukkeret dersom du skal servere geléen som den er, men skal du ha vaniljesaus eller noe annet søtt ved siden av, er det ikke like nødvendig.)

Ta kasserollen av varmen. Klem overflødig vann ut av de myke gelatinplatene og ha dem oppi kjelen sammen med den varme eplejuicen. Bruk en visp og visp godt til gelatinen er helt oppløst. Avkjøl til blandingen er fingervarm.

Smør en 1-liters form med litt olje. Ha i bærene, og hell over den avkjølte eplejuicen. Sett formen i kjøleskapet i 4-6 timer, eller over natten, til geléen er stivnet.

Når du skal servere geléen, dypper du den raskt i varmt vann og hvelver den så ut på en tallerken eller et fat. (Jeg fyller oppvaskkummen med varmt vann slik at det kommer nesten opp til kanten på formen.)

Server geléen med litt pisket fløte eller vaniljesaus, og gjerne noen ekstra bær.

Enjoy!

TIPS: Bytt ut eplejuice med lemonade for å få en ekstra frisk dessertgelé!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram

Gele_4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *