Linsesalat med ovnsbakt søtpotet, feta og hasselnøtter

Søtpotetsalat_2

Denne mettende salaten er full av smak og godsaker, og derfor klarer den seg helt selv uten kjøtt eller fisk. Nyt den som den er, eller som tilbehør om du ønsker. Den salte fetaosten er perfekt sammen med den sødmefylte, ovnsbakte poteten, og de ristede hasselnøttene gir både smak og «krønsj» til salaten.  For meg er dette den ultimate jobblunsjen, og heldigvis lar den seg fint oppbevare noen timer i en tett boks i kjøleskapet. Bare husk å avkjøl søtpotetbitene først. 🙂

Enjoy!

Søtpotetsalat_5

Du trenger:

(Ca. 2 porsjoner som en rett i seg selv, 4 porsjoner som tilbehør)

  • 1 stor søtpotet (ca. 350g)
  • olivenolje
  • 1 dl hasselnøtter
  • noen håndfuller salatblader, f.eks. babyspinat og/eller feltsalat
  • 1 boks linser, skyllet og avrent
  • 100 g fetaost
  • salt og pepper
  • ev. balsamico, til servering

Forvarm ovnen til 220 C.

Skrell søtpoteten, skjær den i store terninger og legg alt over i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og bland godt. Sett formen i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetbitene er møre og har fått litt farge.

I mellomtiden rister du hasselnøttene i en tørr stekepanne. Pass på at de ikke brenner seg. Ha alle over på en fjøl og grovhakk dem.

Fordel salat på et serveringsfat (eller individuelle tallerkner) og dryss over linsene. Tilsett de ovnsbakte søtpotetbitene og hasselnøtter, og smulde over fetaosten. Krydre med salt og pepper, og server. Sett gjerne fram en god balsamicoeddik!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram.

Søtpotetsalat_4

Inspirasjonen til denne salaten fant jeg i Leila Lindholms bok The Fresh Foodie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *