Enkelt landbrød

19_Skogsbrød_2_lys

Det finnes lite som dufter og smaker bedre en nystekt brød. Hvis brødet er skikkelig ferskt, trenger jeg bare litt ost eller salt smør, så er jeg i himmelen… Dette landbrødet er enkelt å lage, og egner seg godt til frysing. Synes du det høres mye ut med to brød, kan du bare halvere oppskriften. Det smaker nydelig med det meste av pålegg, og passer også godt i matpakken.

Gjør noen glad i dag – server deilig brød rett fra ovnen! 🙂

Du trenger:

(2 stk.)

  • 8 dl vann (ca. 25°C)
  • 1 pk. gjær, fersk eller tørr
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 500 g fin sammalt hvete eller spelt
  • Ca. 650 g hvetemel

Ha vannet i en stor miksebolle og rør inn gjær. Tilsett sukker, salt og sammalt mel, og rør at sammen til en jevn røre. Tilsett hvetemel gradvis til deigen blir passe fast (kanskje trenger du ikke alt melet), og elt den videre til den er smidig og elastisk. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve en times tid.

Del deigen i to like store emner og form dem til runde brød. Legg brødene på et bakepapirdekket stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 200°C.

Pensle brødene med vann, dryss på litt mel og skjær lange snitt på toppen av brødene.

Stekes på nest nederste rille i ca. 50 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: Dersom brødene begynner å se faretruende mørke ut før de er ferdig stekt, dekker du dem med et ark bakepapir resten av steketiden.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram.

19_Skogsbrød_2_lys

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *