Kaldbrygget kaffe

F70A0163

Kaffe er et must hele året, også når solen steker… Men det det er sjelden en varm kaffekopp jeg vil ta med ut i solveggen mens svetten pipler, så derfor kaldbrygger jeg kaffe som kjapt blir en herlig iskaffe. Mengden jeg oppgir her blir ca. 5-6 dl ferdig brygget kaffe, så skal du lage til mange, kan du gjerne bruke et større glass om du har. Jeg bruker et 1-liters norgesglass.

Liker du søt iskaffe? Bland inn litt kaffesirup eller vanlig sukkersirup når du tilbereder den ferdigbryggede kaffen. 🙂

F70A0157

Du trenger:

(gir ca. 5-6 dl kaldbrygget kaffe)

  • Et glass med lokk som rommer minst 1 liter
  • 125 g grovmalt kaffe, f.eks. som for presskanne
  • 8 dl kaldt vann
  • isbiter, til servering
  • ev. kald melk, til servering
  • ev. søtning, til servering
F70A0092

Ha kaffen i glasset, og hell i det kalde vannet.

F70A0096

Sett på lokk, og la glasset stå i kjøleskapet til neste dag, ca. 24 timer.

F70A0099

Hell alt gjennom en sil dekket med kjøkkenpapir (eller bruk et safteklede om du har) og over i en mugge eller bolle.

F70A0128

La kaffen renne av seg selv. Hvis du blir fristet til å presse og grave nedi der for å skynde på den, vil papiret gå i oppløsning.

F70A0130

Server kaffen med masse isbiter, og ev. kald melk.

Tips: hvis du liker søtet iskaffe, tilsett en liten skvett kaffesirup eller sukkersirup ved servering. 😛

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat (“mariasaltogsott”) og Instagram

F70A0157F70A0170

Write a comment

Your email address will not be published.