
Kaffe er et must hele året, også når solen steker… Men det det er sjelden en varm kaffekopp jeg vil ta med ut i solveggen mens svetten pipler, så derfor kaldbrygger jeg kaffe som kjapt blir en herlig iskaffe. Mengden jeg oppgir her blir ca. 5-6 dl ferdig brygget kaffe, så skal du lage til mange, kan du gjerne bruke et større glass om du har. Jeg bruker et 1-liters norgesglass.
Liker du søt iskaffe? Bland inn litt kaffesirup eller vanlig sukkersirup når du tilbereder den ferdigbryggede kaffen. 🙂

Du trenger:
(gir ca. 5-6 dl kaldbrygget kaffe)
- Et glass med lokk som rommer minst 1 liter
- 125 g grovmalt kaffe, f.eks. som for presskanne
- 8 dl kaldt vann
- isbiter, til servering
- ev. kald melk, til servering
- ev. søtning, til servering

Ha kaffen i glasset, og hell i det kalde vannet.

Sett på lokk, og la glasset stå i kjøleskapet til neste dag, ca. 24 timer.

Hell alt gjennom en sil dekket med kjøkkenpapir (eller bruk et safteklede om du har) og over i en mugge eller bolle.

La kaffen renne av seg selv. Hvis du blir fristet til å presse og grave nedi der for å skynde på den, vil papiret gå i oppløsning.

Server kaffen med masse isbiter, og ev. kald melk.
Tips: hvis du liker søtet iskaffe, tilsett en liten skvett kaffesirup eller sukkersirup ved servering. 😛
Enjoy!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram

