
For et herlig sommervær vi har om dagen! Det er bare å nyte så godt man klarer – norsk sommer er lunefull og man vet aldri hvor lenge man får føle sola varme.
I dag har mann og barn vært på tur, mens jeg har fått unna litt forefallende både ute og inne her hjemme. Så da ble det middag for én, og denne pastaretten var helt perfekt, siden den bare tok meg 10 minutter fra start til slutt! Oppskriften under er nok til to porsjoner, men du kan enkelt halvere eller doble som det passer.
Du trenger:
(2 personer, doble ev. til ønsket antall personer)
- 225 g pasta, jeg bruker linguine
- 2 toppede ss mandler (eller bruk pinjekjerner om du vil)
- finrevet skall og saft av 1/2 sitron
- 3 ss revet parmesan
- Ca. 1/2 dl olivenolje
- salt og pepper
- ev. snittet vårløk og/eller fersk basilikum
Kok pasta etter anvisning på pakken. (Min linguine trengte bare 6 minutter for å bli perfekt al dente.)
I mellomtiden lager du sitronpesto. Ha mandlene i en morter og støt dem til små biter. (Hvis du bruker mandelflak går dette enda fortere!) Du kan selvsagt bruke pinjekjerner om du foretrekker det. Tilsett finrevet sitronskall og revet parmesan og bland godt. Hell i sitronsaft og olivenolje og smak til med salt og pepper. Alternativt kan du lage pestoen i en blender eller food processor.
VIKTIG: Når pastaen er ferdig kokt, ta til side en kopp av kokevannet før du heller pastaen i et dørslag.
Bland sitronpestoen sammen med avrent, dampende varm pasta, hell i litt av kokevannet du tok til side og bland godt. Det stivelsesrike vannet vil gi sausen en mer «kremete» konsistens, se an hvor mye du trenger.
Server pastaen med en gang, gjerne med litt snittet vårløk og fersk basilikum på toppen.
Særlig kjappere pastarett skal man lete litt etter…! 😀
Ha en fortsatt fin sommer, alle sammen!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram
