
Disse fudgy herlighetene kan minne litt om (frossen) sjokoladepudding på pinne. What’s not to like, liksom. De kalles ofte «fudgesicles» (= fudge på pinne), og konsistensen er kremete og, ja, skikkelig fudgy. – Og det helt uten fløte eller egg. Man bare rører sammen melk og resten av ingrediensene i en kjele, lar det varmes opp i noen minutter til blandingen tykner, så er det bare å helle over i former som man setter i fryseren. Easy peasy!
Inspirasjonen til disse herlighetene hentet jeg på bloggen til flinke Ina, «Mat på bordet». Tusen takk for en fantastisk oppskrift, Ina! 😀

Du trenger:
(Ca. 8 ispinner)
- 100 g sukker
- 2 ss maisenna
- 2 ss kakao
- 6 dl melk (helmelk blir best, men lettmelk går også fint)
- 2 ts vaniljeekstrakt (eller bruk 1 ss vaniljesukker om du ikke har ekstrakt)
- eventuelt: smakstilsetning, se forslag under
Ha sukker, maisenna, kakao og melk i en kjele. Varm opp ingrediensene på lav/middels varme mens du rører. La blandingen koke opp, og rør videre til den har tyknet. Dette tar ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
Hell blandingen over i en mugge eller annen beholder som har helletut, og fordel den mellom ispinneformene. Frys i ca. 6 timer eller over natten.
Verre er det ikke!
Tips til variasjoner og smakstilsetninger:
-legg noen hele bær i ispinneformene før du heller i sjokoladeblandingen
-la sjokoladeblandingen avkjøles helt, og rør inn litt hakket hvit eller mørk sjokolade før du heller den over i formene
-dropp vaniljeekstrakt og tilsett noen dråper smaksessens istedet, for eksempel appelsin eller mint. Elsker du lakris kan du vispe inn litt lakrispulver
Nyt sommeren videre, vi sees snart igjen!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram
