
En burger er virkelig ikke bare en burger. Denne italiensk-inspirererte varianten er full av smak, og kombinasjonen italiensk ost, tomat og basilikum kan bare ikke bli feil. Ved å bruke chiabatta istedet for hamburgerbrød får man også litt mer konsistens i burgeren, og den herlige parmesankremen gjør hele forskjellen fra en burger med «vanlig» hamburgerdressing. Ta burgeren din til nye, italienske høyder!
Tips:
-vil du ha ekstra mye smak, ringle litt balsamicodressing på toppen før du legger på «lokket»
-ikke hopp over mozzarellaen – den halvsmeltede osten på toppen av kjøttet gjør smaksopplevelsen enda saftigere, og enda mer italiensk!

Du trenger:
(4 porsjoner)
- 4 stk. burgere
- 4 stk. små chiabattabrød
- 125 g mozzarella, skåret i skiver
- Parmesan, til servering
- Fersk basilikum, til servering
- Ev. balsamicodressing, til servering
Parmesanfries:
- 600 g poteter
- 1 ss olivenolje
- 3 ss revet Parmesan
- Ev. godt salt, til servering
Tomatsalsa:
- 4 modne tomater, grovhakket
- ½ rødløk, skåret i halvmåner
- En liten håndfull basilikumblader, hakket
- Salt og pepper
Parmesankrem:
- 2 dl crème fraîche
- 2 ss revet parmesan
- 1-2 ss sitronsaft
- 1 ts tørket oregano
- Salt og pepper
Begynn med å lage tilbehøret, slik at det er klart når burgerne er ferdig grillet.
Parmesanfries: Sett ovnen på 220°C (helst varmluft) og gjør klar et stekebrett med bakepapir. Skjær opp potetene i ca. 1 cm tykke skiver, og deretter i staver. Tørk all synlig fuktighet av potetstavene med kjøkkenpapir og legg dem så utover stekebrettet. Ringle over litt olivenolje og bland det sammen med hendene, slik at oljen fordeles. Dryss ca. 3 ss revet parmesan utover brettet, og sett det inn i ovnen. Stek parmesanfriesene i ca. 20-25 minutter, eller til de er myke inni og sprø utenpå. Tiden kommer an på ovnen din og tykkelsen på potetstavene.
Tomatsalsa: Bland sammen hakket tomat, rødløk, basilikum og krydre med salt og pepper.
Parmesankrem: Ha crème fraîche i en skål og rør inn parmesan, sitronsaft og oregano. Smak til med salt og pepper.
Legg burgerne på grillen eller i stekepannen. Når du snur dem, legger du en mozzarellaskive eller to på den stekte siden mens kjøttet steker videre.
I mellomtiden deler du opp chiabattabrødene som et hamburgerbrød, og varmer dem litt på grillen, i stekepannen eller i ovnen. Fordel parmesankremen på bunnene, og legg på det ferdigstekte burgerkjøttet med mozzarella. Topp med tomatsalsa, friske basilikumblader og parmesanflak. (Den enkleste måten å lage parmesanflak på, er å høvle osten med en potetskreller eller ostehøvel.) Ringle gjerne over litt balsamicodressing på toppen av herligheten, hvis du vil. Legg på den andre halvdelen av chiabattabrødet, og server burgerene med parmesanfries ved siden av.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram
