Maislapper med urteyoghurt

Maislapper_2

Maislapper er et kjempegodt alternativ til pannekaker og vafler, og i tillegg er de fulle av godsaker og smak. Nyt dem som de er, eller server med urteyogurt slik jeg gjorde her, eller for eksempel med litt egg og bacon. Eller får du vegetarianere på besøk til grillingen? Lag maislapper på forhånd og varm dem opp på grillen. 🙂

Maislapper_3

Du trenger:

(Ca. 3-4 personer, 10-12 lapper)

  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 stort egg
  • 1/2 ts paprikakrydder
  • ca. 600 g mais, avrent
  • 3-4 vårløk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 rød chili, finhakket (valgfritt)
  • olje, til steking (f.eks. solsikkeolje)

Urteyoghurt:

  • 150 g yoghurt naturell
  • en liten håndfull hakkede urter, f.eks. bladpersille, koriander eller basilikum
  • ferskpresset saft fra 1/2 sitron
  • salt og pepper

Ha mel og bakepulver i en miksebolle og hell i melken. Visp det lett sammen med en ballongvisp el.l. Tilsett egg og visp det godt inn. Rør inn resten; paprikekrydder, mais, vårløk, hvitløk og ev. chili.

Varm opp en liten skvett olje i en stor stekepanne. Stek 3-4 lapper om gangen, ca 2 ss røre per stykk. De trenger ca. 3 minutter på hver side dersom du steker dem på middels/høy varme. Ha lappene over på en tallerken etter hvert som de er ferdige, og hold dem varme. Fortsett til røren er brukt opp.

Bland yoghurten med hakkede urter, sitronsaft og litt salt og pepper.

Server maislappene med urteyoghurten, og gjerne også en frisk, grønn salat og sitronbåter til å klemme over lappene.

Nyt!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

Maislapper_4

English:

  • 100 g
  • 1 ts baking powder
  • 100 ml milk
  • 1 large egg
  • 1/2 tsp paprika
  • about 600 g sweetcorn, drained
  • 3-4 spring onions, sliced
  • 1 garlic clove, crushed
  • 1 red chilli, finely chopped (optional)
  • oil, for frying (such as sunflower oil)

Herb yogurt:

  • 150 g natural yoghurt
  • small handful chopped, fresh herbs such as parsley, coriander or basil
  • freshly squeezed juice from 1/2 lemon
  • salt and pepper

Put the flour and baking powder into a mixing bowl and pour in the milk. Whisk with a balloon whisk until combined. Add the egg and continue whisking until incorporated. Stir in the paprika, sweetcorn, spring onions, garlic, and chili, if using.

Heat a splash of oil in a large frying pan over a medium-high heat. Spoon 3-4 ladlefuls of batter into the pan at a time. Fry for about 3 minutes on each side, and transfer to a plate while you make the rest. Keep warm.

Mix the yogurt with the herbs, lemon juice and seasoning.

Serve the herb yogurt alongside the fritters, with a green salad and lemon wedges for squeezing, if you like.

Enjoy!

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *