Sunn sjokoladekake!

F70A8868

Kanskje vil du rynke på nesa når du leser ingredienslisten under, men denne proteinrike sjokoladekaken er faktisk både sunn og god. Server den med vaniljeyoghurt og ferske bær, så kan du virkelig kose deg med god samvittighet. Bare ikke vær snål på vaniljen i røra, og pass på å ikke stek kaken for lenge, så tror jeg at de fleste skeptikere kan omvendes. 🙂

F70A8820

Du trenger:

  • 50 g havregryn
  • 290 g bønner, f.eks. kidney eller svarte bønner, skyllet og avrent
  • 3 egg
  • 3-4 ss honning eller agavesirup (eller for all del bruk vanlig, lys sirup!)
  • 2 ss kakao
  • 1 ss vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smør (evt. bruk kokosolje om du vil)
  • 100 g mørk sjokolade

Til servering:

  • melis og ferske bær
  • vaniljeyoghurt

Sett ovnen på 180C og smør en kakeform på ca. 20 cm i diameter. Legg helst bakepapir i bunnen.

Ha havregrynene i en blender og kjør maskinen til de er som grovt mel. Tøm «havremelet» over i en miksebolle.

Ha bønner og egg i blenderen og blend til blandingen er jevn. Hell det så over i miksebollen og rør godt.

Rør inn honning/sirup, kakao, vaniljesukker, salt og bakepulver. Smelt smør og sjokolade og hell det over i miksebollen sammen med det andre. Rør godt med en slikkepott til alt er godt blandet. Hell røren over i formen og stek kaken på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Ha kaken over på et kakefat og dryss gjerne litt melis på toppen, og server med ferske bær og vaniljeyoghurt.

Inspirasjonen til oppskriften fikk jeg fra denne herlige boken. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

F70A8849F70A8851

English

You’ll need:

  • 50 g oats
  • 290 g beans, such as kidney or black beans, rinsed and drained
  • 3 eggs
  • 3-4 tbsp honey or agave syrup (or, by all means, use regular golden syrup!)
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 1 tbsp vanilla extract or vanilla sugar
  • 1 pinch salt
  • 1 tsp baking powder
  • 3 tbsp butter (or use cocoa butter if you prefer)
  • 100 g dark chocolate

To serve:

  • powdered sugar and fresh berries
  • vanilla yogurt

Preheat oven to 180C. Grease and line a 20 cm cake tin.

Put oats into a blender and blend until fine. Tip into a mixing bowl.

Put beans and eggs into the blender and blend until smooth and well blended. Pour into the mixing bowl with the oats and mix well.

Add the honey/syrup, cocoa powder, vanilla, salt and baking powder. Melt the butter (or cocoa oil) and chocolate and pour into the mixing bowl with the other ingredients. Stir well with a rubber spatula until everything is well blended. Pour batter into prepared pan and bake on the middle rack for 20 minutes. Let cool.

Release from the tin and place on cake stand or plate. Dust with powdered sugar, and serve with fresh berries and some lovely vanilla yogurt.

I found inspiration for this recipe in this lovely book. 🙂

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *