Purreløksuppe med limabønner og bacon

Purreløksuppe_2

Denne skålen med kremete herlighet er en suppe litt utenom det vanlige… nemlig en såkalt «chowder», altså en melke- eller fløtebasert suppe med masse smak. Her har jeg tilsatt proteinrike limabønner og salt bacon, og det er disse to som «gjør» denne lille retten. Ikke hopp over laurbærbladene i melken, de gir suppen enda mer og enda bedre smak. Med tanke på at den bare krever circa 20 minutter av din tid, synes jeg i tillegg at suppen gir fantastisk valuta for både tid og penger!

Purreløksuppe_3

Du trenger:

(Ca. 2-3 porsjoner, men kan enkelt dobles)

  • 1 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss smør
  • Olivenolje
  • 200 g purreløk (omtrent 1 stor eller 2 mindre)
  • 100 g bacon
  • 1 strøket ss hvetemel
  • Ca. 2 dl varm kyllingkraft
  • 1 boks limebønner eller «butter beans», skyllet og avrent (eller bruk andre bønner du liker)
  • hakket persille, til servering

Ha fløte og melk i en liten kasserolle sammen med laurbærbladene, og varm forsiktig opp til det nesten koker. Skru ned varmen og legg på lokk. La dette stå og trekke så lenge.

Smelt smøret sammen med en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Vask og hakk purreløken (ikke bruk den øverste delen som er mørkegrønn), og ha den i kjelen. Stek purreløken på lav/middels varme til den er myknet, ca. 5 minutter. Ha den over i en skål eller på en tallerken så lenge.

Skjær bacon i mindre biter og stek den i kjelen på middels/høy varme til bitene er sprø. (Hvis du vil ta til side litt bacon til servering, gjør det nå.)

Ha purreløken tilbake i kjelen og sikt hvetemelet på toppen. Rør godt, og hell i den varme kyllingkraften. Rør den godt inn og gi det et oppkok. Fisk laurbærbladene opp av den oppvarmede melken, og hell den så over i kjelen sammen med det andre mens du rører godt. Tilsett bønnene og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med litt ekstra sprøstekt bacon og noe grønt på toppen, for eksempel persille eller gressløk. Og gjerne litt godt brød ved siden av.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

Purreløksuppe_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *