Nachos med chorizobønner, tomatsalsa og avokado

Nachos_1

Nachos er ikke bare nachos – på dette brettet med herlig «comfort food» må kjøttdeigen vike til fordel for chorizo, bønner, rødløk, avocado og ferske tomater. For å nevne noe. Ikke bli skremt av at ingredienslisten ser lang ut, du lager nemlig disse ovnsstekte nachosene på under en halvtime. Ideen fikk jeg fra magasinet BBC Good Food, og selv om det er snart en måned siden jeg tok disse bildene (har hatt litt vel mye annet på tapetet i det siste), så har jeg hatt lyst å lage det igjen ved flere anledninger.

I dag er jeg også gjesteblogger hos Camilla aka Treningsfrue (sjekk den inspirerende treningsbloggen hennes her), og så langt ser det ut som denne nacho-retten har falt i god jord hos hennes lesere. Velkommen til både nye og «gamle» lesere – håper dere finner mye her som frister! 🙂

Nachos_feat

Du trenger:

(Ca. 4 porsjoner)

Tomatsalsa:

 • 2 ss hvitvinseddik
 • 2 ts sukker
 • ½ ts salt
 • ½ rødløk, skåret i tynne halvmåner
 • 2 store tomater, skåret i biter
 • 3 reddiker, skåret i tynne skiver

Chorizobønner:

 • 1 rødløk, hakket
 • 100 g chorizo i skiver eller biter
 • 1 boks (400 g) bønner, skylt og avrent
 • 2 ts paprikakrydder

Du trenger også:

 • 300 g nachos eller tortillachips
 • 200 g revet ost
 • 2 modne avokadoer
 • Saft fra 2 lime
 • Koriander
 • 1 rød chili, skåret i skiver
 • rømme, til servering

Sett ovnen på 200°C.

Lag tomatsalsaen først. Bland sammen eddik, sukker og salt i en skål, og rør til sukker og salt er oppløst. Ha i oppskåret rødløk og bland det godt sammen. Sett til side så lenge, men rør litt i det nå og da.

Lag chorizobønnene. Varm opp en liten skvett olje i en stekepanne og stek løken på middels varme i et par minutter. Ha i chorizo og stek i 2-3 minutter. Rør inn de avrente bønnene og paprikakrydder, og stek det hele i et par minutter til. Sett til side så lenge.

Hell nachos eller tortillachips utover en langpanne eller stort stekebrett, og fordel dem utover i et jevnt lag. (Hvis du vil spare deg litt tid ved oppvaskbenken etterpå, kan du legge et ark bakepapir i bunnen.) Hell chorizobønnene på toppen og bre blandingen godt utover. Topp med revet ost, og sett brettet midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til osten har smeltet, og de ytterste nachos’ene har fått litt farge på kantene.

Mens det stekes, gjør du ferdig tomatsalsaen. Hell av den lillafargede eddiken i bunnen av skålen med rødløk, og bland deretter inn tomat og reddikskiver. Gjør også klar avokadoene – du trenger bare å skjære dem opp i biter, og klemme over limesaft.

Når nachos’ene er ferdig stekt, fordeler du litt av tomatsalsaen på toppen. Ha også gjerne på litt frisk koriander og chili.

Server herligheten med den resterende tomatsalsaen, avocadobiter og eventuelt litt rømme.

Tips: Bacon er et godt alternativ om du ikke får tak i chorizo.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

Nachos_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *