Spaghetti med kjøttsaus

Bolognaise_3

Å lage en autentisk pasta bolognese innebærer en lang prosess som de færreste av oss har tid til, i hvert fall i hverdagen. Mange trinn (og vin!) må på plass om den skal lages på den italienske måten, og sausen skal koke leeenge. Så her er oppskriften på juksevarianten, rett og slett spaghetti med kjøttsaus. Denne lager du mens pastaen koker, og er en enkel og barnevennlig rett å ha på repertoiret.

Bolognaise_1

Du trenger:

(Ca. 4 personer)

 • 400 g spaghetti eller annen pasta
 • en skvett olivenolje
 • 1 løk, finhakket
 • 1 gulrot, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
 • 300-400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 3 dl tomatsaus på glass, f.eks. Dolmio eller lignende
 • salt og pepper
 • Parmesan, til servering, og ev. noen friske basilikumblader

Kok opp vann i en stor kjele, og kok pastaen al dente etter anvisning på pakken. (Jeg synes ofte koketiden som oppgis er for lang, og setter timeren på 1 minutt mindre enn oppgitt før jeg sjekker pastaen.)

I mellomtiden lager du kjøttsausen. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne, og stek hakket løk på middels varme i 5 minutter. Ha i gulrot og hvitløk og stek i et par minutter til. Skulle du tilfeldigvis ha selleri i grønnsaksskuffen – tilsett en finhakket selleristang også, det gir god smak til sausen.

Skyv grønnsakene til den ene siden av stekepannen og ha i kjøttdeigen på den andre. Brun kjøttet mens du hakker det opp med en sleiv eller stekespade. Bland alt godt sammen, og tilsett tomatsaus. Kok opp, tilsett ev. litt vann dersom du synes sausen blir for tørr. Krydre etter smak.

Server pastaen sammen med kjøttsausen. Riv litt Parmesan over toppen, og pynt gjerne med noen friske basilikumblader.

Jeg ønsker dere en rikig god helg!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

Bolog_4

English

You’ll need:

(Approx. 4 servings)

 • 400 g spaghetti or other pasta
 • splash olive oil
 • 1 onion, finely chopped
 • 1 carrot, finely chopped
 • 2 garlic cloves, crushed or very finely chopped
 • 300-400 g minced meat (beef)
 • 300 ml ready-made tomato sauce, such as Dolmio
 • salt and pepper
 • Parmesan, to serve, and some fresh basil

Bring a large pan of water to the boil, and cook the pasta according to packet instructions.

Meanwhile, make the sauce. Heat a splash of olive oil in a pan. Fry the onion on medium heat for about 5 minutes. Add the carrot and garlic, and fry for another couple of minutes. If you happen to have celery in the fridge, add a finely chopped celery stick here as well to give the sauce some extra flavour.

Push the vegetables to one side of the pan, and add the minced meat to the other. Brown the meat whilst breaking it into smaller pieces. Mix everything together and add the tomato sauce. Bring to the boil, adding a little water if needed. Season to taste.

Serve the pasta with the meaty tomato sauce, and enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *